Gerekli Malzemeler :

1 kg. çiğ tel kadayıf
200 gr. Antep fıstığı içi
Bir miktar çam fıstığı
250 gr. ayçiçek yağı

Şerbeti için:

1,5 kg. şeker
750 ml. su

Hazırlanışı:

[FONT=Verdana, sans-serif]Kadayıflar tel tel kırılır. 1 kg. kadayıf ikiye bölünür. Kadayıfların yarısı 150 gr. yağla yağlanmış tepsinin içerisine basılır. Arasına dövülmüş fıstık serpiştirilir ve kadayıfların ayırdığımız diğer yarısı da tepsiye konur. Kadayıfların üzeri aynı büyüklükte bir tepsi ile bastırılarak sıkıştırılır. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
[FONT=Verdana, sans-serif]Üstü piştikten sonra, kadayıf başka bir tepsi yardımıyla çevrilir. Tepsinin kenarlarına az bir miktar yağ damlatılır ve tekrar fırına sürülür. Kadayıfın her iki tarafının da güzelce kızarması sağlanır. Bu arada şerbeti hazırlanır. 1,5 kilo şeker ve 750 ml su ocakta kaynayıncaya kadar karıştırılır. Kaynadıktan sonra 5 dakika daha pişirilir. Kadayıfın her iki tarafı da piştikten sonra şerbet sıcak olarak kadayıfın üzerine dökülür. Kadayıf şerbeti iyice emdikten sonra üzeri çam fıstığı, dövülmüş Antep fıstığı içi ile süslenerek servise sunulur.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 866
favori
like
share
wampirella Tarih: 08.02.2008 09:25
harika görünüyor ellerine sağlık
Sindy Tarih: 19.09.2007 10:15
emegine saglik
SU-PERISI Tarih: 18.09.2007 16:19
aspendos kadayıf çok güzel görünüyor