Malzemeler :

3 yufka
250 gr. beyaz beynir (yağlı)
3-4 dal dereotu (isterseniz)
yarım demet maydanoz
2 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)

Yapılışı :

1.Yufkaları16 pasta dilimi şeklinde kesin.
2.Peyniri çatalla ezin, maydanozu ve dereotunu ince ince kıyın, peynirin içine ilave edin, hepsini karıştırın.
3.Yufkanın bir üçgen parçasının geniş tarafında malzemeden bir tatlı kaşığı koyun, iki tarafını kıvırın (sağ ve sol tarafından birer cm. içe katlayın) ve çok sıkı olmadan 2 cm. genişliğinde olacak şekilde sarın, sivri ucuna 3 cm. katla fırça veya elinizle ıslatın ve sonunda kadar sarın.Böylece malzeme dağılmadan kızartabilirsiniz.
4.Hepsini böylece sardıktan sonra harlı ateşte pembe kızartın. Kızarttığınız böreklerin yağını alması için servis tabağına peçete kağıdı koyup böreklerini üzerine dizebilirsiniz.

Not:
Beyaz peynir yerine, kaşar peyniri rendesi ve beraberinde ince kıyılmış (2 cm.) pastırma dilimleri de kullanabilirsiniz. Bu durumda maydanoz ve dereotu eklemeniz gerekmez

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 534
favori
like
share
umut_alin Tarih: 06.10.2007 08:33
tarif icin tesekkurler
SeymA2 Tarih: 24.09.2007 00:43
[COLOR="Purple"]HamuR iŞLerinden En Ç0k SiGara BöreGini Severim ..
[COLOR="purple"]TariF İçin TşkLer .. EmeGine SagLık
refik Tarih: 19.09.2007 09:10
Sindy eline sağlık teşekkürler
SU-PERISI Tarih: 18.09.2007 16:26
emegine saglık sindy.iftar yaklaşırkende sıcak sıcak ne güzel olur