malzemeler

1 soğan
- 1 havuç
- 1/2 kereviz
- 4 baş sarmısak
- 5-6 tane mantar
- 5-6 baş brokkoli
- 1 avuç mercimek (önceden ıslatılmış)
- 1 avuç nohut (önceden ıslatılmış)
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı, ya da 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 avuç maydanoz
- arzuya göre dereotu, nane, fesleğen, kekik, pulbiber, vs.

yapılışı

1- Soğanı ince halka şeklinde doğrayın. Kerevizi ve havucu jülyen kesin. Sarmısakları sadece soyun.
2- Soğanları yağda kavurun. Kerevizi, havucu ve 4 baş sarmısağı ekleyip 2-3 dakika çevirin. Mercimeği ve nohutu ekleyerek 1-2 dakika daha kavurun. Tuzunu ve 1 litre kaynamış suyu ekleyin. 8 dakika kaynatın.
3- Mantarları ve brokkolileri ince dilimleyin. Tencereye ekleyin. 6-7 dakika daha kaynatın.
4- Tencereyi ateşten alın, içine birer tutam kuru nane, dereotu, pulbiber, karabiber, soya sosu, vs. ekleyin. 1 avuç maydanozu çorbanin içine doğrayın ve hemen servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 471
favori
like
share