1\2 su bardağı un
1\2 çay kaşığı acı kırmızı biber
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağından 2 parmak eksik rendelenmiş parmesan ya da eski kaşar
15 adet biberli,bademli yeşil zeytin
1 yumurta hafifçe çırpılmış
süslemek için haşhaş tohumu
Yapılışı
Yağ, un ve kırmızı biberi yoğuruyoruz.Peynir rendesini de ekleyerek yoğurup top haline getiriyoruz hamurumuzu. Hamur tam birleşmezse üstüne çok az zeytiyağı gezdirirseniz hamur hemen toparlanır.Strech kağıda sarıp buzdolabında yarım saat bekletiyoruz. Fırınımızı 200 dereceye ayarlıyoruz. Daha sonra hamuru tezgahın üzerinde yuvarlayıp incelterek uzunluğu yaklaşık 30 cm bir hale getirip bıçakla 15 parçaya bölüyoruz. Parçaları avucumuzda yuvarlak şekillendirip ortasına bütün olarak yeşil zeytini koyup avucumuzda sıkıp yuvarlayarak top haline getiriyoruz. Tepelerini yumurtaya batırıp sonra da haşhaşa batırıyoruz. 200 derece fırında yaklaşık 15 dakika ya da kızarana kadar pişiriyoruz.