Toksinlerden Arınma Diyeti

Son güncelleme: 20.09.2007 08:54
  • Ayrıca bu programla kilo vermek ve ideal kiloya kavuşmak da mümkün. Ancak programı mutlaka uzman kişiler denetiminde almak ve program öncesinde bazı sağlık testlerini yaptırmak şart.

    Detoksifikasyon yani toksinlerden etkili bir biçimde ve doğal yollardan arınma, sağlıklı ve dengeli bir vücut için anahtar kelime. Toksinlerden arınmak demek, sağlığı tehdit eden pek çok hastalık ihtimalinden de arınmak demek. Uzmanlardan alınan bilgiler bu programa devam eden kişilerin program sonunda mutlaka kendilerinde bir fark hissediyor olmaları yönünde. Örneğin metabolizma hızı yüzde 7 oranında artıyor ve romataoid artrid ağrıları önmeli ölçüde azalıyor. Ancak bu programı ve diyeti 1-2 haftadan fazla sürdürmek sakıncalı.

    Tosin Atıcı bir menü
    Kahvaltı
    Meyve Kokteyli, Armut Tabağı
    Öğle Yemeği
    Brokoli Çorbası (Diyet lif ile), Soya Filizi, Zeytin yağı ve Sirkeyle hazırlanmış salata , Kepekli ekmak, Meyve Tabağı
    Ara
    Sebze Kokteyli
    Akşam Yemeği
    Sebze Yemeği, Salata, zeytinyağı ve sirke ile, Kepek Ekmeği, Meyve Salatası
    Gece
    Bitki çayı

    Programda neler var?
    Detoksifikasyon Programı diyet, spor, masaj ve vücut bakımlarından oluşan komple bir program. Her gün yapılan jogging, streching, su jimnastiği ve fitness'ın yanında sauna ve buhar banyosuna girmek de gerekiyor. Bunun dışında zindeleştirici bakımlarla, aromaterapik masajlar katılımcıların yaptıracağı diğer işlemler. Detoksifikasyon Programı'nın en önemli kısmı ise tabii ki toksinlerden arındırıcı diyet. Program Avrupa'da yaygın olarak uygulansa da ülkemizde şimdilik sadece Silivri Klassis Resort Otel'de uygulanıyor.

    Toksin atıcılar...

    Meyve ve sebzeler
    Meyve ve meyve suları yüksek oranda toksin atıcı etkisi olan besin maddeleri. Sindirim sisteminin çalışmasını destekliyorlar. Su ise tüm diyetlerde olduğu gibi bunda da bir vazgeçilmez. Böbreklerin çalışmasını kolaylaştırıyor, deri ve idrar yoluyla toksinlerin atılmasında önemli rol oynuyor.

    Tahıllar ve kurubaklagiller
    İçerdikleri kompleks karbonhidratlar, lifler, vitaminler ve minerallerden dolayı çok yönlü şekilde faydalı oluyorlar.

    Bitki çayları
    Papatya, nane gibi bitki çayları sindirim sistemini rahatlatıcı etkilerinden dolayı tercih edilen içeceklerden. Bitkilerin çoğu sakinleştirici, sindirim sistemini arındırıcı, mide bulantısı ve mide kramplarını önleyici özellik taşıyorlar.

    Baharatlar
    Baharatlar stimule edici, canlandırıcı, antiseptik, kanser riskini azaltıcı ve gastro-intestinal bozuklukları azaltıcı etkiler gösteriyorlar. Özellikle taze zencefil, kimyon, muskad, ve kişniş tohumunun güçlü toksin atıcı etkileri var.

    Yağlar ve sirke
    Zeytinyağı, susam yağı, ayçiçek yağı, badem yağı, ceviz yağı, fındık yağı gibi yağlar önemli yağ asitlerini ve E vitaminini içeriyorlar. Bu özellikleriyle bu bitkisel yağlar kolesterolün düşürülmesinde önemli rol oynuyor. Sirke ise asetik asit içeriyor ve yine toksin atıcı etki gösteriyor.
#19.09.2007 11:33 0 0 0
  • tesekkurler SU-PERISI
#20.09.2007 08:54 0 0 0