Elbiseyi kurutan askı

Son güncelleme: 20.09.2007 14:52
  • Elbiselerinizin acilen kurumasını mı istiyorsunuz? İşte size çözüm: Hangair askı.Tasarımlar artık ne sınır ne de mantık tanıyor. Kiminin neden yapıldığını anlamazken kimileri de işlevselliği ile ön plana çıkıyor. Tasarımlar artık sınır tanımıyor. İhtiyaçlar ile teknoloji bir araya geliyor ve karşınıza çok basit ama derdinize derman olacak bol işlevli bir tasarım ortaya çıkıveriyor. Bazen tasarımın esprisi ön plandayken bazen de neden böyle bir şeye ihtiyaç duyayım ki sorusu aklınıza geliyor. İşte size su ihtiyacını söyleyen vazodan, tepsisiz taşınacak kupalara, hırsızlara karşı kullanabileceğiniz sehpadan iki kişinin yemek yemesi imkansız olan masaya en son tasarım eserleri.
    Yana eğilerek haber veriyor
    Çiçek sulamak kolay olsa da hepimizin mutlaka aksattığı bir iş. Ama merak etmeyin, buna da çözüm var. David Sweeney, Jeff Virangkabutra ve Michael Korn çiçeğinizin suyu azaldıkça yana doğru eğilen bir vazo tasarlamış.

    Üzerinde yemek yenemeyen masa
    Bu masada eşyalar karşınızda oturana göre zıt olarak konumlandırılıp bir ip sistemiyle sabitlenmiş. Siz bardağınızı kullanırken karşınızdaki su içemiyor.

    Siz yerken karşınızdaki yemeğine elini süremiyor. "Neden böyle bir şeye ihtiyaç duyulsun ki?" diyenleri tasarımcıları Stefano Merlo ve Claudia Taddia'ya havale ediyoruz.

    Hillary'le ceviz kırın
    Oyuncaklarda, kıyafetlerde ünlü yüzleri görmeye alıştık. Bu defa karşımızda New York senatörü, başkan adayı ve eski ABD Başkanı Bill Clinton'ın eşi Hillary var. Üzerinde Hillary Clinton olan ceviz kıracağı 2008 seçim çalışmaları için hazırlanmış. Paslanmaz çelikten imal edilmiş.

    Elbiseyi kurutan askı
    Elbiselerinizin acilen kurumasını mı istiyorsunuz? İşte size çözüm: Hangair askı. Askının üzerinde bulunan güçlü fan sayesinde elbiseleriniz birkaç dakika içinde kuruyor. Bu askı ayrıca dalış ve sörf kıyafetlerinin kurutulduktan sonra yarattığı koku problemini ortadan kaldırıyor.

    Tepsi derdine son
    Malum kupa, çay ve kahve içmek için kullanılan fincanların pabucunu dama atmış durumda. Ama kupalarla servis yapmak hâlâ büyük bir sorun. Tepside getir götür işi size külfet gibi geliyorsa, Jonathan Aspinall adlı tasarımcının çözümü tam size göre. Tasarladığı birbirine kenetlenebilen kupalar sayesinde altı kupayı bir arada taşıyabiliyorsunuz.

    Bunun yanı sıra başka bir tasarımda da kahvenin yanında en çok bisküvi yendiği düşünülerek tabak derdi yok edilmeye çalışılmış. Kahve fincanınızın altında bisküvileriniz için yer ayrılmış. Bu şekilde ayrıca bir tabak kirletmiyorsunuz.

    Bu sehpa kalkan görevi görüyor
    Evimizin vazgeçilmez eşyalardan biri de sehpa. Ama bu sehpa diğerlerine benzemiyor. Dışarıdan normal bir sehpa olarak algılansa da aslında savunma amaçlı olarak tasarlanmış.

    Özellikle de hırsızlara karşı yatak odanızda bulundurmanız öneriliyor. Özelliği şöyle; sehpanın bacağını çıkarıyorsunuz. Sehpanın altındaki demirlerden elinizi geçirip kalkan, sehpanın bacağını ise sopa olarak kullanabiliyorsunuz.
#20.09.2007 13:20 0 0 0
  • İlginç.Paylaşımın için tşk ederim
#20.09.2007 13:26 0 0 0
  • paylasim icin tesekkurler SU-PERISI
#20.09.2007 14:52 0 0 0