[COLOR="yellow"]Malzemeler:

· 3 yemek kasigi hakiki zeytinyagi-sizma
· 1 iri kirmizi sogan (minicik küp küp dogranmis)
· 1 iri bas sarimsak (cok ince dogranmis)
· 3-4 adet kozlenmis,soyulmus,cekirdek ve kabuklari cikartilmis taze etli kirmizi biber
· 3 adet guneste kurutulmus ve ilik suda 1 saat bekletilmis domates-veya domatesleri ikiye kesin ve 120 C derece./230F isitilmis firinda ,tuz+karabiber=zeytinyagi ile iyice karistirip 5 saat gibi pisirin)
· cay kasigi ucu ile toz tarcin
· ½ tatli kasigi ince aci toz biber-cayenne
· cok az hint safrani-turmerik
· bir cimdik toz karanfil
· tuz
· taze cekilmis karabiber
· taze kekik-1 yemek kasigi dolusu veya 1 tatli kasigi dolusu kuru kekik
· taze dogranmis nane yapraklari

Yapilisi:

Zeytinyaginda sogan+sarimsagi tahta kasikla karistirin,sote edin.Soganlar seffaf hale gelecektir.Bu orta ates ustunde 5-6 dakika surer.Sonra sogumaya birakin.Soguduktan sonra hepsini robota atin ve iyice karistirin .

*Bu sosu sandviclere,etlere,sebzelere de kullanabilirsiniz.Ancak, öncelikle balik sosudur.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 464
favori
like
share
by_cyber Tarih: 08.07.2008 09:16
paylaşım için çok thanks....
SeymA2 Tarih: 24.09.2007 00:46
EmeGine saGLık Su Perisi ..
refik Tarih: 23.09.2007 17:54
ellerine saglık
Sindy Tarih: 22.09.2007 00:01
tarif icin tesekkurler SU-PERISI