Adana’da ramazan sofralarının vazgeçilmezleri arasında, kebaptan sonra “içli köfte”, “analı kızlı köftesi”, Mersin’de “sini köftesi”, Hatay’da “kaytaz böreği”, “Şam oruğu” bulunuyor. Adana’da “babagannüç” adıyla bilinen patlıcan salatası, Hatay’da “abugannüç” olarak hafif yemek isteyenlerce tercih ediliyor.

Siyah havuçtan yapılan şalgam da hiçbir sofradan eksik olmayan bir yöre içeceği. Böbreklere iyi geldiği belirtilen şerbet, lokantaların yanı sıra caddelerde özel kıyafetli satıcılar tarafından, sıcaktan bunalan ve serinlemek isteyenlere ikram ediliyor.

İnce yufkadan yapılan Karakuş tatlısı ve halka tatlı ise ramazanda ağızları tatlandırıyor

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 750
favori
like
share
Nerissa-Su Tarih: 26.05.2012 14:27
emeklerine sağlık
bambam06 Tarih: 07.12.2007 02:18
bilgiler için sağol adana güzel yer=))
ZeuS Tarih: 13.11.2007 10:13
ellerine sağlık...