Kütahya'da Ramazan Sofraları İçin Hazırlanan Yemekler

Son güncelleme: 19.08.2009 22:20
  • Kütahya'da bir aile, özellikle ramazan aylarının aranan tatlısı olan güllacın üretimini 104 yıldır sürdürüyor.

    İmalathane sahibi Hamdi Güllaşçı, Kütahya'da, güllaç tatlısının çini ve porselen gibi önemli değerler arasında yer aldığını belirtiyor.

    Babasının dedesi Güllaşçı Ahmet'in 2. Abdülhamit döneminde sarayda aşçı yamağı olarak çalıştığını, güllaç yapmayı da burada öğrendiğini, Kütahya'ya döndükten sonra 1903 yılında güllaç imalatına başladığını ifade ederek, şöyle konuştu:
    "Babamın dedesi, güllaç yapmayı saray mutfağında öğrenmiş. Onun mesleğini şimdi biz yürütüyoruz. Türkiye'de çok sayıda 5 yıldızlı otele güllaç satıyoruz. Birçok turist, otellerde tadına baktığı güllaçtan ülkelerine götürüyor. Almanya, Hollanda, Mısır, İngiltere ve Rusya'ya da güllaç ihraç ediyoruz."

    Güllaşçı, güllaç tatlısının özellikle iftar sofralarının baş tacı olduğunu belirterek yağsız yapıldığı için çok hafif olması nedeniyle tercih edildiğini bildirdi.
#20.09.2007 14:44 0 0 0
  • BENDE KÜTAHYALIYIM BABAM SÜPER TATLI YAPAR BİRDE ÇOK GÜZELSİNİZ DAHA ÖNCE DİREK YAZAN OLDUMU BÖYLE YÜZÜNÜZ İÇİN SİZİ ÇOK BEĞENDİM msn yi kaydedersen sevinirim [email]******@hotmail.com[/email]
#16.12.2007 19:24 0 0 0
  • tesekkürler paylasimin icin...
#19.08.2009 22:20 0 0 0