Aydın’da ramazan aylarında sofralarda en çok keşkek, yuvarlama, yavru kavurma ve sini böreği tercih ediliyor.

Aydın’da ramazan ayında sofraları süsleyen yemeklerin başında keşkek geliyor.

Kıyma, un, karabiber, biber salçası, kırmızı biber, margarin, sıvı yağ, et suyu ve tuz karışımıyla yapılan yuvarlama da ramazan sofralarında yer alıyor.

Tavuk, Bursa biberi, zeytinyağı soğan ve kırmızı toz biberle yapılan yavru kavurma, ramazan ayında en çok tercih edilen yemekler arasında bulunuyor.

Ramazan ayında, yanında çay ve ayranla çok tercih edilen sini böreği, kesikli pırasa, ısırgan otu ile yarım saatte yapılıyor. Sini böreği, ortasına yoğurt dökülerek de yenilebiliyor.

Tavuk haşlanan suya kavrulmuş un ve bol miktarda acı biber konulmasıyla hazırlanan arabaşı çorbası da ramazanın vazgeçilmezlerinden.

Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 739
favori
like
share
NAZLI YAĞMUR Tarih: 28.12.2007 13:12
AYDIN İÇİN YAZILACAK O KADAR ÇOK ŞEY VARKİ... TÜRKİYENİN CENNET KÖŞELERİNDEN BİRİSİ KLEVYENE SAĞLIK
KardeLen Tarih: 30.09.2007 12:44
Tesekkürler arkadasim,ellerine saglik.
seker009 Tarih: 20.09.2007 18:04
teşekkür ederim bi aydınlı olarak