pepecura tatlısı - pepecura tatlisi - pepecura tatlisi nasıl yapılır - pepecura tatlısı tarifi



üzüm suyu: 3 kg.kırmızı üzüm (tanelenmiş), 1 çay bardağı su
üzüm taneleri ve suyu 30 dk.pişirip, ezin. temiz bir mutfak tülbentinden geçirerek süzün.

Malzemeler
2.5 lt.kırmızı üzüm suyu
2 su bardağı
mısır unu
1 çorba kaşığı nişasta
süslemek için ceviz taneleri

Yapılısı
mısır unu ve nişastayı karıştırın. 1,5 su bardağı üzüm suyunu mısır ununa karıştırarak katın. kalan üzüm suyunu kaynama noktasına getirin ve mısır unlu üzüm suyunu karıştırarak ilave edin. karıştırmaya devam ederek, muhallebi kıvamında koyulaşıncaya kadar pişirin. porsiyonluk kaplara dökün. soğuduktan sonra cevizle süsleyerek servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 892
favori
like
share
zeynap Tarih: 05.04.2008 23:10
Paylaşım için saol....
COCO Tarih: 29.03.2008 19:09
Sag ol.
wampirella Tarih: 08.02.2008 08:04
tarifin için saol su-perisi ellerine saglık
umut_alin Tarih: 12.10.2007 05:54
saolasın
eskitoprak Tarih: 04.10.2007 11:31
hemde cok ilginc
daisyy Tarih: 04.10.2007 00:33
ya bende bi karadeniz kızıyım ama pepeçurayı bu sene öğrendim ama hala tadamadım.tarifini değerlendiricem...

Ellerine sağlik emeğine teşşekür ederim
Serendipity Tarih: 29.09.2007 14:24
pepecura güzele benziyor
Sindy Tarih: 20.09.2007 17:41
ilginc bir ismi var
tarif icin tesekkurler