MALZEMELER:
1 1/2 su bardağı un
1/2 su bardağı pudra şekeri
1/4 çay kaşığı tuz
125 gr tereyağı
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığına yakın zencefil
yarım çay kaşığı tarçın

KREMA MALZEMESİ:

250 gr süt
1 çay bardağı toz şeker
1/2 çay bardağı un
1 tatlı kaşığı buğday nişastası
3 yumurta sarısı
1 çay kaşığı vanilya

ÜST MALZEME:
4 adet soyulmuş şeftali yada başka bir meyva
1 paket dr oetker tart jölesi

YAPILIŞI:

Fırını önceden 190C de ısıtın.

Mutfak robotunda unu, şekeri ve tuzu karıştırın.Küçük küçük kestiğiniz soğuk tereyağını ekleyip tekrar karıştırın, yumurta sarısınıda ekleyip biraz karıştırın. Hafif unladığımız bir yağlı kağıdının üzerine hamuru döküp yuvarlak bir hale getirip yada streçfolyoyla sarıp buzdolabında 1 saat dinlendirin. 28 santimlik bir tart kalıbını tereyağlayıp bu hamuru ortasına koyun ve parmaklarınızla kenarlarına ve tabanına eşit şekilde yayın. Aluminyum bir folyoyu tart hamurunun üzerine serip nohutları tepesine yerleştirin ve fırına verin. Bu şekilde 15-20 dakika pişirdikten sonra nohutları ve folyoyu kaldırıp 8 dakika daha pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

Kremasınıda puding gibi hepsini karıştırarak pişirin ocaktan alıp sürekli karıştırarak sogutun.Sogumus olan tart hamurunun üstüne yayın.Üstünede dilimlediğimiz şeftalileri dizin.Paketin üstünde tarif edildiği gibi tart jölesini pişirin şeftalilerin üstüne dökün sogutup servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 342
favori
like
share
refik Tarih: 23.09.2007 17:52
tariflerin için teşekkürler eline saglık
Sindy Tarih: 22.09.2007 00:02
gercektende harika gorunuyor, tesekkurler Serendipity
SU-PERISI Tarih: 21.09.2007 17:43
görüntü harika tadıda çok güzeldir.saol serendipity