Yemeklerin yanına çok yakışan bir aperatif . Bu günlerde kırmızı biber oldukça bol . Çok miktarda közleyip derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Yapılışı çok basit biberleri yıkadıktan sonra ister ocak üzerinde isterseniz fırında közleyin. (Fırında közlerken biberleri 2 ye bölüp, çekirdeklerini temizleyerek közlerseniz daha sonra temizlerken çok uğraşmazsınız .) Daha sonra istediğiniz büyüklükte doğrayın . Tavada az sıvıyağ içerisinde 1-2 dakika kavurun .Üzerine sarımsaklı yoğurtla servis yapın .

Eğer derin dondurucuya koyacaksanız . Temizledikten sonra istediğiniz büyüklükte doğrayın. Soğuduktan sonra buzdolabı poşetlerine koyarak dolabınıza kaldırın . Yapacağınız zaman tavanıza çok az sıvıyağ koyun . Biberlerin buzunun çözülmesini beklemeden tavanıza koyun . 1-2 dak. kavurun . Sarımsaklı yoğurtla servis yapın .

Biberleri kavanozlarda turşu gibi saklamak isterseniz .Közlenmiş biberleri doğradıktan sonra içine istediğiniz miktarda sarımsak doğrayın . Biraz tuz ve sirke ilave edin karıştırın. Kavanozlara doldurun .Biberlerin üzerini geçene kadar sirke ilave edin . Kısır ve mercimek köftesinin yanına çok yakışıyor . Yapmak isteyenlere kolay gelsin.......

Afiyet olsun..

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 9977
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 21.09.2007 17:38
kırmızı biberlerde yogurtla birlikte ne güzel duruyor eline saglık sarımenekşe.