MALZEMESİ

½ kg kültür mantarı
1 defne yaprağı
2 adet limonun suyu

SOSUN MALZEMESİ

6 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım limon suyu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 demet maydanoz (çok ince kıyılmış)

TARİF

Öncelikle mantarları iyice yıkayalım. Hiç bekletmeden kaynar suyla dolu bir tencereye içine varsa 1 adet defne yaprağı, 2 adet limonun suyunu ekleyerek 15-20 dakika kadar haşlayalım. Sonra suyunu süzüp, dilerseniz üçe dörde bölelim.
Daha sonra haşlanmış mantarları bir servis tabağına alalım. Hazırladığımız sosu mantarların üzerine gezdirelim. 10-15 dakika sosla mantarların iyice karışmasını bekleyelim. Servise sunmadan önce çok ince kıyılmış maydanozla süsleyelim.

SOSUN TARİFİ
Şimdi sosumuzu yapmaya başlayalım. Bir kasede yarım limon suyu ile beraber 6 yemek kaşığı zeytinyağını, tuz ve karabiberi ekleyip, hep beraber çırpalım

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 374
favori
like
share
umut_alin Tarih: 10.10.2007 08:44
tesekkürler
SeymA2 Tarih: 24.09.2007 00:45
TeşekkürLer Sindy ..
SU-PERISI Tarih: 21.09.2007 17:33
gerçektende kolay bir tarif.teşekkürler sindy