[COLOR="yellow"]malzemeler

200 gram taze fasulye,
2 kahve fincanı pilavlık bulgur,
1 adet iri soğan
1 çorba kaşığı salça,
5 su bardağı su,
1 çorba kaşığı un,
yarım çay bardağı sıvı yağ,
1 çorba kaşığı tereyağı,
tuz,
pulbiber
yapılışı
Soğanı küçük doğrayıp sıvı yağda sarartalım. Ardından küçük doğranmış fasulyeleri ekleyip kavurmaya devam edelim. Fasulyeleri yarı yarıya pişene dek kapağı kapalı olarak kavuralım.
Salçayı ekleyip 1 dakika daha çevirdikten sonra 5 buçuk su bardağı suyu, 2 kahve fincanı bulguru ve tuzu ilave edelim. Bulgurlar ve fasulyeler yeterince yumuşadığında unu, yarım su bardağı su ile bulamaç haline getirerek, çorbaya sürekli karıştırarak katalım. 2 dakika daha kaynatıp ateşten alalım. Kaselere aktaralım.
Üzerine arzuya göre eritilmiş pulbi-berli tereyağ gezdirip servis yapalım

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 445
favori
like
share
refik Tarih: 24.09.2007 15:03
ellerine sağlık su-perısı
Sindy Tarih: 22.09.2007 21:32
tarif icin tesekkurler