Giriş
Giriş
Üye Ol
Main-Board
Gündem
Giriş
Giriş
Üye Ol
Ana Sayfa
Eğitim
Karbonhidratların Sindirimi
Karbonhidratların Sindirimi
11384
Son güncelleme: 22.09.2007 19:07
JoLiE
sindirim - karbonhidratların sindirimi nerede başlar - karbonhidratların sindirimi nerede biter
Karbonhidratların Sindirimi
Karbonhidratlardan Nişasta Glikojen Maltoz Sakkaroz Laktoz enzimler aracılığı ile mono sakkaritlere parçalanır Tükrük Amilazı Karbonhidratlar + Su -----------------> Monosakkaritler Karbonhidratların Sindiriminde görev alan enzimlerin genel adı Karbonhidratazdır. Ağızda:< Nişasta Tükrük Amilazı Glikojen + Su -----------------> Dekstrin + Maltoz (pityalin) Midede: Karbonhidrat Sindirimi ile ilgili enzim salgılanmaz.
İnce Bağırsaklarda:
Onikiparmak bağırsağına salgılanan pankreas öz suyundaki amilaz ile, nişasta, glikojen ve dekstrin disakkaritlere (maltoza) parçalanır. Nişasta Amilaz Glikojen + Su --------> Maltoz Dekstrin İnce bağısak bezlerinden salgılanan maltaz, laktaz, sakkaraz enzimleriyle disakkaritler monosakkaritlere parçalanır. Maltaz Maltoz + Su ---------> 2 Glikoz Laktaz Laktoz + Su ---------> Glikoz + Galaktoz Sakkaraz Sakkaroz + Su -----------> Glikoz + Fruktoz Karbonhidratların Sindirim ürünü glikoz, fruktoz ve galaktozdur
#22.09.2007 19:07
0
0
0
Karbonhidratların Sindirimi Konusuna Benzer Konular
yağların sindirimi
18.04.2009
PROTEİNLERİN SİNDİRİMİ
25.09.2007
Yağların Sindirimi
22.09.2007
Proteinlerin Sindirimi
22.09.2007
Sindirimi zor 10 yiyecek
16.05.2009
Plastik Gıda Ambalajı
22.09.2007 19:07
Main-Board 2004 - 2023
Bugün
Aramalar
Üyeler
Toplist
Hakkımızda
Kurallar
İletişim
Kocaeli Su Tesisatçısı
Adapazarı Duşakabin