Saglikli sindirim sistemi icin öneriler

Son güncelleme: 24.09.2007 17:55
  • noimage

    noimage Su Tüketin!
    Su, sindirim sistemimiz ve yediğimiz besinlerin sindirilebilmesi için hayati bir öneme sahiptir. Günde 6 - 8 büyük bardak, yani en az 1.5 litre su içmeye özen gösterin. Eğer egzersiz yapıyorsanız daha fazlasını tüketmeye çalışın.

    noimage "İyi Geceler" Deyin!
    Sindirim sistemimimizin de bizler gibi dinlenmeye ihtiyacı vardır! Her gece 6 ile 8 saat arası düzenli bir dinlenme bunun için yeterli olacaktır. Sindirim sisteminize en uygun dinlenme imkanını vermek için yatmadan önce yemek yememeye özen gösterin.

    noimage Yemek Yeme Zamanlarınızı Ayarlayın!
    Hiç kahvaltınızı böldüğünüz, öğle yemeğinde bir yudum alıp çıktığınız ya da bir akşam yemeği sırasında "Siz devam edin" diyerek kalktığınız oldu mu? Sindirim sisteminizin sağlığı için düzenli aralıklar ve ölçülerde yemek yiyin. Hatta yediğiniz yemeğin miktarını bile aynı tutun.

    noimage Sürekli Hareket Edin!
    Fiziksel egzersiz sindirimi hızlandırır, sisteminizi harekete geçirir ve bağırsaklarınızın temel işlevini yerine getirmesine yardımcı olur. Günde sadece 30 dakikalık egzersiz, sindirim sisteminizi dengede tutmak için yeterlidir. Yürüyüş ve yüzme en çok tavsiye edilen egzersiz çeşitleridir.

    noimage Annenizin Söylediği gibi Yapın!
    Anneniz büyük bir ihtimalle yemeklerinizi yeterince çiğnemeniz gerektiğini söylemiştir. Çiğneme işlemi sindirimin ilk aşamasıdır: Yiyeceği parçalara ayırır ve diğer organlara sindirici enzimlerini salgılamaları için sinyaller gönderir. Eğer lokmalarınızı acele ile, yeteri kadar çiğnemeden yutarsanız, sindirim işlevinin en önemli halkalarından birisini kaybetmişsinizdir demektir.

    noimage Lif İçeren Besinler Tüketin!
    Günde 30-40 gram lif almaya özen gösterin. Lifler bağırsak hareketlerinin daha düzenli ve hızlı olmasına yardımcı olurlar. Özellikle kepek ekmeği, elma, armut, erik, kayısı, ayva, portakal, greyfurt gibi meyveler, salata ve yeşil sebzeler (enginar, kereviz, lahana yaprağı), havuç ve patates gibi yumrulu yiyecekler yüksek miktarda lif içeren besinlerdir.

    noimage Stresten Uzak Olun!
    Duygusal ya da zihinsel stres sindiriminize engel teşkil edebilir. Bu nedenle üzgün ya da endişeli iken mümkün olduğunca yemeğe oturmamanız tavsiye edilir. Yemek yemeden önce yaklaşık 5 dakika süresince rahatlamaya çalışın. Yiyeceğinizden zevk almayı unutmayın. Yemek zevkinizi güzel noktalamak için lezzetli bir Activia alabilirsiniz.

    noimage Bağırsak Hareketlerini Düzenleyen Yiyecekler Tercih Edin!
    Bu besinler arasında turp, hardal, lahana, şalgam, domates, patlıcan, balkabağı, kabak, incir, dut, biber, pırasa, üzüm bulunmaktadır.

    noimage Sindirim Sistemi Üzerinde Olumlu Etkileri Kanıtlanmış Yararlı Dost Bakterileri Kendinize Dost Edinin!
    Sindirim sistemini düzenlemeye yardımcı etksi kanıtlanmış ActiRegularis® probiyotik bakterisi içeren Activia'yı 2 hafta süresince düzenli tüketin! Olumlu etkilerini ilk haftadan itibaren hissedeceksiniz. 2 hafta sonra da tüketiminize devam ederek Activia'nın olumlu etkisini her zaman hissetmeye devam edin.
#24.09.2007 17:55 0 0 0