Malzemeler:

Hamur için

*5 su bardağı un
*1 su bardağı zeytinyağı
*3 yumurta
*1 kahve fincanı su
*1 paket instant maya
*2 tatlı kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı toz şeker

Ispanaklı harç için

*2 paket dondurulmuş ıspanak (450 gr. x2) ya da denk miktarda taze ıspanak
*300 gr. tuzsuz lor peyniri
*2 orta boy kuru soğan (ince kıyılmış)
*2 çay bardağı zeytinyağı
*Tuz, karabiber, kimyon
*Üzerine sürmek için yumurta sarısı

Yapılışı:


* Hamuru hazırlamak için unu bir kaba eleyin ve instant mayayı karıştırın. Ortasını havuz gibi açıp yumurta, zeytinyağı, su, tuz ve şekeri ilave edip elinize yapışmayan sertçe bir hamur elde edene kadar yoğurun. Gerekirseun ekleyebilirsiniz ama benim ihtiyacım olmamıştı. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika mayalandırın.
* Zeytinyağını kızdırıp soğanlar yumuşayana kadar kavurun. Doğranmış ya da dondurulmuş ıspanakları ekleyip kavurmaya devam edin. Tuz, karabiber ve kimyon ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.
* Hamuru tekrar yoğurup 10 eşit parçaya bölün ve her birini merdaneyle geniş bir tabak büyüklüğünde ince açın. Hamur kolay açılıyor.
* Açtığınız hamurların üzerini zeytinyağı ile yağlayıp (pişerken hamur rulolarının tel tel ayrılabilmesi için) kenarına ıspanaklı içten bir miktar koyup rulo yapın. Ruloları 1 parmak eninde dilimleyip yağlanmış tepsiye dizin.
* Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın ve kurabiyelerinizi pişireden 15 dakika daha tepside kabarmaları için mayalandırın.
* Üzerlerine yumurta sarısı sürüp kızarana kadar pişirin.
* Sıcak ya da soğuk serviz yapabilirsiniz.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 420
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 25.09.2007 16:31
tarif için teşekkürler sindy