Malzemeler:

*1 kg. bezelye (2 paket dondurulmuş bezelyede kullanabilirsiniz.)
*2 büyük patates (küçük küpler halinde doğranmış)
*1 büyük havuç (küçük küpler halinde kesilmiş)
*2 büyük kırmızı biber (çekirdekleri çıkarılıp ince şeritler halinde kesilmiş)
*2 büyük yeşil biber (çekirdekleri çıkarılıp ince şeritler halinde kesilmiş)
*2 orta boy kuru soğan (ince kıyılmış)
*2 orta boy domates (kabukları soyulup küp küp doğranmış)
*3-4 diş sarımsak (ezilmiş)
*1,5 çay bardağı zeytinyağı
*1 yemek kaşığı nar ekşisi
*1 yemek kaşığı limon suyu
*2 yemek kaşığı domates salçası (ya da 1 küçük kutu domates püresi)
*1,5 su bardağı su
*2 kesme şeker
*Tuz, karabiber, pulbiber

Yapılışı:

*Taze bezelye kullanacaksanız bezelyeleri ayıklayıp yıkayın. Dondurulmuş kullanacaksanız bezelyelerin çözülmesini bekleyin. (Konserve kullanmanızı tavsiye etmem çünkü önceden haşlanmış olduklarından pişerken fazla yumuşayıp eziliyorlar ve renkleri de çok koyu oluyor.)
*Zeytinyağını derin ve geniş bir tencerede kızdırıp soğan ve sarımsakları yumuşayana kadar kavurun. Patates, biber ve havuçları ilave edip biraz yumuşayana kadar kavurmaya devam edin.
*Domatesleri ekleyip suyunu çekene kadar kavurun.
*Bezelyeleri ilave edip karıştırın ve bir süre daha kavurmaya devam edin. 1,5 su bardağı suyla domates salçasını (ya da domates püresini) karıştırıp tencereye ekleyin. Nar ekşisi, limon suyu, tuz, karabiber, şeker ve isterseniz pulbiberi ilave edip karıştırın ve ateşi kısın.
*Tencerenin kapağı kapalı olarak yaklaşık 30 dk, bezelyeler iyice yumuşayana kadar arada karıştırarak pişirin. Karıştırırken bezelyelerin ezilmemesine dikkat edin.
*Tereyağlı ve şehriyeli pilav eşliğinde servis yapabilirsiniz.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 515
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 25.09.2007 16:23
eline saglık sindy nar ekşili olanı hiç yememiştim