Elma, armut, incir gibi kabuklu meyvelerin, güneşten sağladıkları renk maddelerindeki vitamin değerleri dolayısıyla kabuklarıyla tüketilmesi gerektiği belirtildi.

Meyvelerdeki renk maddelerinin tümünün, antikanserojen olduğu için kabuğuyla tüketilmesinin önemli olduğunu vurgulayan Bilişli, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Kabukları, meyvelerin doğal koruyucu unsurudur. Organik asitler yönünden çok zengindirler. Ancak, meyveler ne kadar yıkanırsa yıkansın zirai ilaç kalıntısı olabilir. Bu nedenle gıda güvenliği açısından kabuğunu soymak zorunda kalıyoruz. Elma, armut, incir gibi meyveler, güneşten sağladıkları renk maddelerindeki vitamin değerleri dolayısıyla kabuklarıyla tüketilmelidir

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 422
favori
like
share
CADIKIZ Tarih: 27.09.2007 10:40
[COLOR="YellowGreen"]Elmayi hep kabuklu yemisimdir ama digerlerini hayir:85:
Tesekkur ettim ablacim
Nerqish Tarih: 26.09.2007 22:50
[COLOR="SlateGray"]paylasim icin tesekkurler daha oncede okumustum