Malzemeler:
1 su bardağı yoğurt
4 yemek kaşığı süt
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Yeteri kadar tuz
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un
İçi için :
1 yemek kaşığı soya sosu
1 adet ince kıyılmış kırmızı soğan
Garnitür : Turp ve kırmızı soğan


HAZIRLANIŞI :
Unu, tuzu, kabartma tozunu bir kaba eleyin. l su bardağı yoğurt, 4 yemek kaşığı süt ve 4 yemek kaşığı sıvı yağı ilave edip hamur yoğurun. Hamuru 5 dakika dinlendirin.
Sonra l cm kalınlığında bir hamur açıp yuvarlak kalıplarla kesin. İnce doğranmış soğanı, soya sosu ile karıştırıp bu hamurların ortasına koyun. Hamurları ortasından boğun.
Orta kızgınlıktaki yağın içerisine atın. Altın sarısı olana kadar kızartın. Sıcak veya soğuk olarak isteğe göre servise sunun.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 358
favori
like
share
umut_alin Tarih: 06.10.2007 08:19
tarif icin tesekkurler aranızda bunu yapan warmı güzelmi??
Sindy Tarih: 30.09.2007 12:00
tarif icin tesekkurler SU-PERISI