Malzemeler:
200 gr. çilek
500 gr. süt
1 kahve fincanı Hindistan cevizi
1 su bardağı toz şeker
1,5 çay bardağı pirinç unu
1 çay bardağı nişasta
1 yumurta sarısı
1/2 paket vanilya

HAZIRLANIŞI :
Bir tencereye sütü, şekeri ve Hindistan cevizini koyarak kaynatın.
Pirinç unu, nişasta ve yumurta sarısını biraz sulandırarak çırpın. Yavaş yavaş kaynayan süte ilave edin, kısık ateşte 5 dakika pişirin.
Ateşe dayanıklı bir tepsiye pişirdiğiniz kazandibinden 2 kepçe dökerek her tarafına yayın. Tepsiyi, ocağın üzerine koyun. Muhallebinin altı kızarana kadar kısık ateşte tutun.
Çilekleri ayıklayıp, yıkayın. Küçük doğrayın. Tenceredeki kazandibine ilave edin, vanilyayı da ekledikten sonra karıştırın.
Çilekli kazandibini tepsideki karışımın üzerine dökün, soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra istediğiniz şekilde kesin, ters çevirerek servis tabağına alın. Yanında çilek dilimleriyle servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 444
favori
like
share
wampirella Tarih: 08.02.2008 09:00
teşekkürler su-perisi
umut_alin Tarih: 12.10.2007 06:56
saolasın
SuRMeLi Tarih: 29.09.2007 15:40
Tarif icin te$ekkürler Su-Perisi..
Serendipity Tarih: 29.09.2007 15:26
Tarif icin tesekkurler su perisi
Sindy Tarih: 29.09.2007 15:13
ellerine saglik SU-PERISI