Malzemeler:
200 gr. çilek
500 gr. süt
1 kahve fincanı Hindistan cevizi
1 su bardağı toz şeker
1,5 çay bardağı pirinç unu
1 çay bardağı nişasta
1 yumurta sarısı
1/2 paket vanilya

HAZIRLANIŞI :
Bir tencereye sütü, şekeri ve Hindistan cevizini koyarak kaynatın.
Pirinç unu, nişasta ve yumurta sarısını biraz sulandırarak çırpın. Yavaş yavaş kaynayan süte ilave edin, kısık ateşte 5 dakika pişirin.
Ateşe dayanıklı bir tepsiye pişirdiğiniz kazandibinden 2 kepçe dökerek her tarafına yayın. Tepsiyi, ocağın üzerine koyun. Muhallebinin altı kızarana kadar kısık ateşte tutun.
Çilekleri ayıklayıp, yıkayın. Küçük doğrayın. Tenceredeki kazandibine ilave edin, vanilyayı da ekledikten sonra karıştırın.
Çilekli kazandibini tepsideki karışımın üzerine dökün, soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra istediğiniz şekilde kesin, ters çevirerek servis tabağına alın. Yanında çilek dilimleriyle servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 464
favori
like
share
wampirella Tarih: 08.02.2008 08:00
teşekkürler su-perisi
umut_alin Tarih: 12.10.2007 05:56
saolasın
SuRMeLi Tarih: 29.09.2007 14:40
Tarif icin te$ekkürler Su-Perisi..
Serendipity Tarih: 29.09.2007 14:26
Tarif icin tesekkurler su perisi
Sindy Tarih: 29.09.2007 14:13
ellerine saglik SU-PERISI