Malzemeler:
4 büyük domates
250 gr rezene
175 gr salatalık
250 gr turp
1 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
SOS:
6 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı limon suyu
1/2 çay kaşığı bal
1/2 çay kaşığı tuz
karabiber

HAZIRLANIŞI :
Rezeneyi soyup 1 yemek kaşığı kadar yapraklarından doğrayın. Geri kalan rezene yapraklarını süsleme için bütün olarak saklayın.
Rezenenin kökünü 8'e bölüp ince dilimleyin. Salatalıkları soyup uzunlamasına dörde bölün sonra ince dilimleyin. Turpları da çok ince dilimleyin.
Domateslerin üstlerinden kapak kaldırıp içilerini kaşıkla boşaltın.
Bütün sos malzemesini ağzı kapalı bir kavanoza koyup iyice çalkalayın.
Dilimlenmiş rezene kökü, salatalık ve turpları, maydanoz ve rezene yaprakları ile birlikte büyük bir kaseye koyun. Sosu salatanın üstüne döküp iyice karıştırın.
Domatesleri ayrı ayrı tabaklara koyup salatayı içlerine doldurun. Ayırdığınız rezene yapraklarıyla süsleyip servis yapın.
SERVİS ÖNERİLERİ: Tercihen taze baget ekmeğiyle birlikte servis edin. Lezzetli bir meze olarak sofraya çıkartılabilir.
EKONOMİ: Domateslerin çıkardığınız içlerini başka yemeklerde kullanabilirsiniz. Domates içi, sos ve çorbalara da ayrı bir lezzet katmak için de bire birdir.
DİKKAT Domatesleri, yumuşamaması için hemen servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 409
favori
like
share
umut_alin Tarih: 10.10.2007 08:42
tesekkürler
Sindy Tarih: 28.09.2007 15:33
tesekkurler SU-PERISI