Salata ve garnitür ipuçları
Salata yaparken öncelikle salata malzemelerinin ıslak olmamasına dikkat edilmelidir. Çünkü malzemenin ıslak olması, sosun malzemeye nüfus etmesini engeller. İyi bir salata için ayrıca, malzemelerin birbirini bütünler nitelikte olması gerekir. Örneğin kabakla dereotu, domatesle fesleğen, cevizle peynir birlikte kullanıldığında iyi sonuç verirler.

Garnitür olarak hazırlanan sebzeler kaynayan pişirme suyuna atılıp 4-5 dakika pişirildikten sonra margarinle hafifçe çevirilmeli.

Çılbır yaparken, su yumurtanın üzerini kapatacak miktarda olmalı, pişirmeyi kolaylaştırmak için de suyunu biraz tuz ve sirke eklenmelidir.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 577
favori
like
share
wampirella Tarih: 08.02.2008 23:13
eline saglık su-perisi saolasın
elma kurdu Tarih: 01.01.2008 14:10
emeğine sağlık
eskitoprak Tarih: 05.11.2007 17:32
ellerine saglik tesekkurler
refik Tarih: 05.11.2007 14:42
ellerine sağlık teşekkürler