Salata ve garnitür ipuçları

Son güncelleme: 08.02.2008 22:13

  • Salata ve garnitür ipuçları
    Salata yaparken öncelikle salata malzemelerinin ıslak olmamasına dikkat edilmelidir. Çünkü malzemenin ıslak olması, sosun malzemeye nüfus etmesini engeller. İyi bir salata için ayrıca, malzemelerin birbirini bütünler nitelikte olması gerekir. Örneğin kabakla dereotu, domatesle fesleğen, cevizle peynir birlikte kullanıldığında iyi sonuç verirler.

    Garnitür olarak hazırlanan sebzeler kaynayan pişirme suyuna atılıp 4-5 dakika pişirildikten sonra margarinle hafifçe çevirilmeli.

    Çılbır yaparken, su yumurtanın üzerini kapatacak miktarda olmalı, pişirmeyi kolaylaştırmak için de suyunu biraz tuz ve sirke eklenmelidir.
#27.09.2007 13:54 0 0 0
  • ellerine sağlık teşekkürler
#05.11.2007 13:42 0 0 0
  • ellerine saglik tesekkurler
#05.11.2007 16:32 0 0 0
  • emeğine sağlık
#01.01.2008 13:10 0 0 0
  • eline saglık su-perisi saolasın
#08.02.2008 22:13 0 0 0