Cevizli Patlıcan

Son güncelleme: 27.09.2007 14:08
  • Malzemeler:
    1 kg patlıcan
    4 yemek kaşığı un
    750 gr domates
    10 diş sarmısak
    100 gr ceviz
    1/2 çay bardağı zeytinyağı

    HAZIRLANIŞI :
    Patlıcanları yuvarlak olarak kesin. Tuzlu suda biraz beklettikten sonra kızartın. Isıya dayanıklı bir fırın kabına dizin. Domatesleri soyup rendeleyin, sarımsakları soyun ve iyice ezin.
    Unu zeytinyağında kavurup, içine domates, sarmısak ve tuz katın. Pütürsüz ve koyu kıvamlı olunca sirke ve dövülmüş ceviz içini ilave edin.
    Hazırladığınız sosu patlıcanların üzerine döküp, en üstü kızarıp, kesilicek katılığa ulaşana kadar fırınlayın. Soğuyunca da dilimlere keserek servis yapın.
#27.09.2007 14:08 0 0 0