Kaliçunya


Malzemeler :

2.5 Su Bardağı Un

1 Adet Yumurta

1 Çay Bardağı Su

1 Çay Kaşığı Kabartma Tozu

Tuz

İçi İçin:

1/2 Kg Ispanak

250 gr Beyaz Peynir

1 Çay Bardağı Zeytinyağı

Üzerine:

2 Adet Yumurta Beyazı

Sıvı Yağ,

Çörekotu




Hazırlanışı :
Öncelikle hamuru hazırlayın. Bunun için un, yumurta, su, zeytinyağı, tuz ve kabartma tozunu karıştırıp yoğurarak yumuşak bir hamur hazırlayın. Buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Bu arada içini hazırlayın. Ispanakları ayıklayıp yıkayın. Suyunu iyice süzün. Yapraklarını ince ince doğrayın.
Derince bir kapta beyaz peynir, zeytinyağı ve ıspanakları karıştırın. Dolaptan aldığınız hamuru, merdane ile 3-4 mm kalınlığında açın. Açtığınız hamurun üzerine kahve fincanı koyup yuvarlaklar kesin. Artan hamuru yeniden yoğurup açın. Hamur bitene kadar kesme işlemine devam edin.

Yuvarlak yufkaların üzerine yumurta beyazı sürün. Bir yarısına hazırladığınız içi yerleştirin. Diğer yarısını üzerine kapayın. Bu şekilde yarım ay biçiminde çörekler elde etmiş olursunuz. Üzerlerine sıvı yağ sürün. Çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 230 derecelik fırında üzerleri kızarana dek pişirip servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 372
favori
like
share
umut_alin Tarih: 06.10.2007 08:18
tarif icin tesekkurler
Sindy Tarih: 30.09.2007 12:01
tesekkurler cihanasran
SU-PERISI Tarih: 29.09.2007 21:39
tarif için saol cihanasran