Kuruyemislerin Faydalari

Son güncelleme: 04.12.2009 02:15
  • Kuruyemişlerin pek çok yararı var. Örneğin beyaz leblebi zayıflamaya yardımcı oluyor. İşte kuruyemişler ve faydaları...


    Badem
    Beden ve zihin yorgunluğunu giderir. Böbrek ,mesane ve tenasül yollarındaki iltihapları giderir. Baş ağrısı karaciğer ve böbrek ağrılarını hafifletir.

    Fındık
    Vücuda kuvvet verir. Kalp rahatsızlıklarının en önemli nedeni olan yüksek kolestrolün düşürülmesinde en önemli ilaçtır. (%25.2 oranında)İnsan vücuduna yaralı kalsiyum, demir, karbonhidrat, yağ ve çinko ile metabolizmayı düzenler, kemiklerin gelişmesini sağlar.E vitamini açısından zengindir. Kansızlığa karşı koruyucu etki yapar.Kanser yapıcı etmenlerin oluşmasını önler yada oluştuktan sonra onları etkisiz hale getirerek vücudu korur.

    Antep fıstığı
    Antep fıstığında kolesterol yoktur. Kandaki kolesterol seviyesini düşürür. Kroner kalp hastalığı riskini azaltır. Antep fıstığı, protein yönünden 2 kat,fosfor yönünden 4 kat etten daha üstündür.İnce bağırsakta glikoz emilimini azaltır ve kan şekerinin yükselmesini önler.

    Yer fıstığı
    Vücudun gelişmesini sağlar. Beden ve zihin gücünü arttırır.Göğsü yumuşatır. Öksürük söktürür.

    Kabuklu yer fıstığı
    İçeriğinde sabit yağ ve proteinli maddeler vardır. Böbrek ve safra kesesi ağrılarını hafifletir.

    Beyaz leblebi
    Mide suyunu çekmede ve zayıflamak isteyenler için açlıklarını bastırmada önemli bir işleme sahiptir.

    Sarı leblebi
    Hammaddesi nohuttur.Vücudu kuvvetlendirir. Anne sütünü arttırır.

    Ayçekirdeği
    Ayçekirdeğinin içeriğindeki yağ damar sertliğini giderir. Kalp, sinir hastalıklarını önler. Bol E vitamini ve protein içerir. Cinsel gücü arttırır. İktidarsızlığı önler.

    Kabak çekirdeği
    Mükemmel bir kurt ilacıdır. Günde çocuklarda 10-15 adet,büyüklerde 20-30 adet kabak çekirdeği yenmelidir.Tenya solucanlarını gidermek için de kabak çekirdeği iyi bir ilaçtır.

    Mısır
    Yüzde 18.3 gibi yüksek oranda lif içerir. Mısırın içeriğindeki yüksek karbonhidrat enerji seviyesini yükseltir. İçinde protein, kalsiyum,demir,fosfor, A vitamini bulunur.

#29.09.2007 09:34 0 0 0
  • Paylaşım için Teşekkürler...
#29.09.2007 16:32 0 0 0
  • teşekkürler eskitoprak
#29.09.2007 19:28 0 0 0
  • turkiyeye gidince hepsinden alacagim
#05.10.2007 11:37 0 0 0
#05.10.2007 11:45 0 0 0
  • yok kendim icin ozel alacam kimseye veremem kusura bakmasinlar
#05.10.2007 11:49 0 0 0
  • paylaşım için saol
#06.10.2007 07:52 0 0 0
  • Kuruyemiş ve Faydaları

    Kuruyemişlerin pek çok yararı vardır. Örneğin beyaz leblebi zayıflamaya yardımcı oluyor. İşte kuruyemişler ve faydaları...

    Badem
    Beden ve zihin yorgunluğunu giderir. Böbrek mesane ve tenasül yollarındaki iltihapları giderir. Baş ağrısı karaciğer ve böbrek ağrılarını hafifletir.

    Fındık
    Vücuda kuvvet verir. Kalp rahatsızlıkları nın en önemli nedeni olan yüksek kolestrolün düşürülmesinde en önemli ilaçtır. (%25.2 oranında) İnsan vücuduna yaralı kalsiyum demir
    karbonhidrat yağ ve çinko ile ¤¤¤¤bolizmayı düzenler kemiklerin gelişmesini sağlar. E vitamini açısından zengindir. Kansızlığa karşı koruyucu etki yapar. Kanser yapıcı etmenlerin oluşmasını önler yada oluştuktan sonra onları etkisiz hale getirerek vücudu korur.

    Antep fıstığı
    Antep fıstığında kolesterol yoktur. Kandaki kolesterol seviyesini düşürür. Kroner kalp hastalığı riskini azaltır. Antep fıstığı protein yönünden 2 kat fosfor yönünden 4 kat etten daha üstündür.
    İnce bağırsakta glikoz emilimini azaltır ve kan şekerinin yükselmesini önler.

    Yer fıstığı
    Vücudun gelişmesini sağlar. Beden ve zihin gücünü arttırır. Göğsü yumuşatır. Öksürük söktürür.

    Kabuklu yer fıstığı
    İçeriğinde sabit yağ ve proteinli maddeler vardır. Böbrek ve safra kesesi ağrılarını hafifletir.

    Beyaz leblebi
    Mide suyunu çekmede ve zayıflamak isteyenler için açlıklarını bastırmada önemli bir işleme sahiptir.

    Sarı leblebi
    Hammaddesi nohuttur. Vücudu kuvvetlendirir. Anne sütünü arttırır.

    Ayçekirdeği
    Ayçekirdeğinin içeriğindeki yağ damar sertliğini giderir. Kalp sinir hastalıklarını önler. Bol E vitamini ve protein içerir. Cinsel gücü arttırır. İktidarsızlığı önler.

    Kabak çekirdeği
    Mükemmel bir kurt ilacıdır. Günde çocuklarda 10-15 adet büyüklerde 20-30 adet kabak çekirdeği yenmelidir. Tenya solucanlarını gidermek için de kabak çekirdeği iyi bir ilaçtır.

    Mısır
    Yüzde 18.3 gibi yüksek oranda lif içerir. Mısırın içeriğindeki yüksek karbonhidrat enerji seviyesini yükseltir. İçinde protein kalsiyumdemir fosfor A vitamini bulunur.


    Hasadına başlanan dışındaki yeşil kabuğu kafa derisini sert kabuğu kafatasını içindeki zar beyin zarını meyvesi ise beynin fizyolojik yapısını andıran cevizin kimyasal içeriğiyle beyin sağlığını da koruduğu bildirildi.

    Son yıllarda yüksek kesimlerdeki ormanlık alanların ağaçlandırmasında en yaygın meyve türü olarak değerlendirilen ceviz yaş olarak kilosu 12-15 YTL arasında değişen fiyatlarla alıcı bulurken uzmanlar da sağlık açısından önemine dikkati çekerek tüketimini öneriyorlar.

    Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi diyetisyeni Özgen Arı yaptığı açıklamada "cevizin fizyolojik yapısının benzerliğinin yanı sıra içeriğindeki vitaminlerle de beyin dostu olduğunu" bildirdi.

    Cevizin dışındaki yeşil kabuğu ile kafa derisini sert kabuğu ile kafatasını içindeki ince zar ile beyin zarını meyvesi ile de beynin şeklini adeta birebir yansıttığını belirten Arı "Bu benzerliğin yanı sıra sağlık açısından da ceviz tam bir beyin dostu" dedi.

    Şekli ile beynin küçültülmüş bir modeli olan cevizin Omega 3 Omega 6 A B ve E vitaminleri ile lif yönünden zengin olmasının yanı sıra beyin için gerekli gümüş iyonlarını da içerdiğini ifade eden Arı "Antibakteriyel özelliği olan gümüş iyonları beyin sağlığının koruyucusudur. Ceviz beynin ihtiyacı olan gümüş iyonlarını içeren tek meyve" dedi.

    Cevizin beyin sağlığına olumlu katkı sağlamasının yanı sıra kalp ve kolesterol için de vazgeçilmez bir meyve olduğunu belirten Arı "Ceviz sadece ileri yaştaki bireyler için değil gelişme çağındaki çocuklar için de tüketimi gerekli bir meyve. Cevizi zihin açıcı dikkat toplayıcı özelliği nedeniyle ÖSS ve SBS gibi sınavlara giren öğrencilere hararetle öneriyoruz" dedi.

    Cevizin kan kolesterolünü düşürücü etkisinin de bilimsel olarak kanıtlandığına dikkati çeken Arı cevizin enerji içeriğinin oldukça yüksek olması nedeniyle günde 30-45 gramdan fazla tüketilmesini önermediklerini bildirdi.

    Çam Fıstığı ve Faydaları


    Çam Fıstığı: Fıstık Çamının kozalaklarının içinden çıkarılır. Oldukça besleyicidir. Kalori değeri yüksek bir besin olan çam fıstığı bol miktarda protein ve mineral içerir.

    Çam Fıstığının Faydaları: Vücuda enerji verir ve vücudu şişmanlatır. Akciğer hastalıklarına verem ve bronşite karşı faydalıdır. Kan tükürmeye ve öksürüğe iyi gelir. Ruhi sıkıntıyı giderir. Cinsel isteği arttırır. Mesane ve Böbrek iltihaplarına iyi gelir. Kalp hastalıklarında faydalıdır.

    Çam Fıstığı Nasıl Kullanılır? Balla macun yapılıp yenirse vücuda kuvvet verir ve cinsel gücü arttırır. Dövülüp çorbası hazırlanarak içilirse doğumu kolaylaştırır. Yer Fıstığı ile birlikte yenirse mideyi kuvvetlendirir.
#05.06.2009 08:25 0 0 0
  • paylaşım için teşekkürler eline sağlık.
#05.06.2009 17:15 0 0 0
  • Konular birle$tirildi
#04.12.2009 02:15 0 0 0