Kadınlar güzellik için doğala döndü

Son güncelleme: 02.10.2007 19:26
  • Son dönemde her alanda kendini gösteren doğala dönüş, kadınların kozmetik alanda da bitkisel yağlara yönelmesine neden oldu. Bakın hagi yağı niçin kullanıyorlar.

    noimage

    Son dönemde birçok kadın güzelleşmek ve sağlıklı bir cilde kavuşmak için bitkisel yağları tercih ediyor. Peki hangi yağ ne işe yarıyor. Kadınlar güzel ve bakımlı görünebilmek için her yöntemi denemekten kaçınmıyorlar. Kullanılan kozmetik ürünlerinin içerdiği kimyasal maddeler ve doğal olmayan kokular kadınların kafalarınsda soru işaretleri oluşturuyor.


    Kozmetik ürünlere allerjisi olan kadınlar tercihlerini doğal yağlardan yana kullanıyorlar.

    Bitkisel yağlar, M.Ö. 300 yılından beri bilinen ve tıpta alternatif tedavide ve kozmetikte kullanılan, bitkilerden elde edilen yağlardır. Yağar itkilerin çiçek, meyve, kabuk, yaprak, rizöm, reçine ve odun kısımlarındanelde edilir.

    Bitkisel yağlar içeriklerinde bulunan doymamış yağ asitleri, lesitin, vitaminler ve çeşitli minarellerle cildin cildin işlevlerini destekler. Bitkisel yağların bazıları kimyasal ilaç kalıntıları içerebiliyor, bu nedenle satın alırken kimyasal ilaçlama yapılmayan bölgelerde üretilmiş kaliteli yağları tercih etmelisiniz. Siz de doğallıktan yanaysanız işte size cilt bakımında kullanabileceğiniz yağlar ve yararları.


    Biberiye yağı

    Sivilceler üzerine sürülebilir, cilde canlılık verir.

    Gül yağı

    Cilde canlılık azandırır ve gerginleştirir. Alerjik ciltlere iyi gelir.Makyaj temizler, ciltteki doğum lekelerini alır.

    Papatya yağı

    Duarlı ve problemli ciltlerde yaraları iyileştirici ve cildi besleyici özelliğe sahiptir.

    Susam yağı

    Kuru ciltlere, kiprik ve kaşlara rahatlıkla uyglanır. Hafif etklicildi besleyici ve güneş ışığından koruyucu özelliğe sahiptir. Cilde derinlemesine işler, temizleyici vezararlı maddelerden arındırıcı olara kullanılabilir.

    Buğday yağı

    Hücre yenileyici, yara, yanık ve diğer cilt problemlerinde, kırışklıklarda etkili olarak kullanılır. Cilt, güneş ve doğum lekelerini giderir.

    Fındık yağı

    Kuru ve yıpranmış ciltlerde rahatlıkla uygulanır. Doğum öncesi, doğum sonrası cildin esnekliğini sağlamak ve cilt çatlağını önlemek amacıyla masaj yapılarak kullanılabilir.

    Havuç yağı

    Cildin bozulmasını önler güneş yanıklarının iyileşmesine yardımcı olur, hücre yenleyicidir. İerdiği provitamin A ve lesitin, cilt sertliğini yumuşatır, cilde renk kazandırır.

    Kakao yağı

    Hamilelik sonrası cilt bozulmalarına karşı faydalıdır. Dudak atlaması ve ciltte pullanmya karşı kullanılır.

    Kayısı yağı

    Yüz temizliğinde kullanılır. Akneleri temizler, cilde canlılık verir. Nemlendirici özelliğe sahiptir.

    Şeftali yağı

    Cilt bakımında peeling yapmak için kullanılır.

    Vişne yağı

    A ve C vitamini ve potasyum içerdiği için temel yağlarla karıştırılıp ovma yöntemiyle cilde uygulanır. Cildi arındırmak için peeling amaçlı uygulanabilir.

    Limon yağı

    Sivilceleri giderir, cildi güzelleştirir, tonik olarak kullanılabilir. Mikrop kırıcı, sııştırıcı, sağlamlaştırıcı, gerici özelliği vardır ve cildi yağdan arındırır. Masaj yapılarak kullanılır. Nemli bir pamuk yardımıyla cilttemizlenmelidir.

    Ahududu yağı

    C ve E vitamini içerdiği için cilde faydalıdır. Cilt bakımında peeling amaçlı kullanılır.
#29.09.2007 09:52 0 0 0
  • paylaşımın için sol sindy
#02.10.2007 19:26 0 0 0