Soru1-Skystar’ın kurulumunu yaptım.Progdvb ile Turksat’ta tarama yaptığımda tüm kanalları bulamıyorum.Atv,KanalD,Tv8 gibi popüler kanallar yok!Acaba kartım bozuk mu?

Cevap1-Kartınız bozuk değil!SkyStar’ın tuneri biraz sağırdır ve transponder değerlerini +1 veya -1 sayı artırıp azaltarak (bazı durumlarda bu 2 sayı da olabiliyor) tarama yapın.Kanalları bulursunuz.Bu dedeğim disecq,lnb ve kabloda sorun yoksa geçerlidir.Eğer sonuç alamazsanız bunları kontrol edin!



Soru2-Hazır kanal listesi kullandığım halde tüm kanalları seyredemiyorum?Neden?

Cevap2-Başkasının hazırladığı hiçbir şeyi kullanmayın.Yukarda yazdığım işlemi yaparak kendi kanal listenizi hazırlayın!Herkesin kullandığı materyaller ve sistem bileşenleri farklıdır bu yüzden başkasına iyi gelen size iyi gelmiyebilir.



Soru3-Hotbird’ten sinyal alıyorum fakat Turksat’tan alamıyorum ya da Turksat’ta sinyal var hotbird’te yok.Disecqin üçüncü gözündeki uydudan sinyal alamıyorum!Acaba kartım da bir sorun mu var?

Cevap3-Kartta sorun yok.SkyStar disecq seçer!Piyasada satılan 2 ya da 3 Ytl.’lik kalitesiz disecqlerden verim alamazsınız!Burda kalite ve para ön plana çıkıyor.Next veya Arrox marka disecq kullanın!Sorun kalmasın.Yeri gelmişken bir açıklama yapmak gerek ;“İyi de kardeşim içerdeki odada başka risivırımız var SkyStar’da çalışmayan disecq risivırda çalışıyor.Dediklerin doğru olamaz” diyenler çıkıyor.Risivırda çalışan disecq SkyStar’da çalışmayabilir!!!



Soru4-Görüntü önce ses sonra geliyor?Acaba kartta sorun mu var?

Cevap4-Kartta sorun yok.Kodek paketi veya birden fazla kodek yüklediyseniz bunlar birbirleriyle çakışır!İlk yüklediğinizde çakışmasa da zaman içerisinde çakışır!Bunun için tek kodek yüklemeniz yeter.Cyberlink PowerDvd Deluxe7.0’ı kurun rahat edin.Tek eşlilik nasıl ki cinsel hastalıkları önlerse tek kodek te pcnizi tüm görüntü hastalıklarından korurur! Kendi graph dosyanızı hazırlayın ki kaliteli görüntü elde edin.Forumda bu konuda çok fazla bilgi mevcut!Tekrar anlatmanın gereği yok.
Bir de bir konuya açıklık getirmek gerek;Özellikle TPS paketindeki TPS Foot ve M6Hits kanallarında Cyberlinki kullansanız ve kendi graph dosyanızı hazırlasanız da arada bir takılmalar olabiliyor.Bu durum progdvbnin kendi doğasında olan bir sorundan kaynaklanmaktadır!Bazı versiyonlarında olmuyor bazılarında oluyor.Şansınıza kalmış!!!



Soru5-Progdvb’yi açıyorum yarım saat sonra pc kitleniyor ya da sinyal seviyesi düşüyor!Kart bozuldumu?

Cevap5- Skystar hafifte olsa ısı üretir!Bu da kasa içinde sıcaklığı artırır ilk başta sorun yokken yarım saat içinde her şey kitlenir!Özellikle yaz mevsiminde pcnin kasa sıcaklığı çok artar.Fan sayısı ya da fanın devir hızı artırılarak bu sorun ortadan kaldırılabilir.Bunların hiçbirini yapamıyorsanız kasanın kapağını açıp kasa sıcaklığını düşürün.



Soru6-Progdvb’yi açıyorum ve 10 ile 15 saniye sonra donuyor.Nerde hata yapıyorum.Kartta sorun mu var?

Cevap6-Bu sorunun ana nedeni kullandğınız plugindir.Plugin klasörünüzde kullandığınız şifre çözücü programcıklar birbiriyle çakışıyor ve progdvbyi kitliyor!Kartınız bozuk değil.



Soru7-SkyStar’ın düşük gösterdiği sinyal seviyesini yükseltmek için ek bir parça ya da yazılım kullanabili miyiz?

Cevap7-Hayır.Olamaz.Kullanamzsınız!!!



Soru8-SkyStar’ın driverını ve progdvbyi kurdum fakat progdvbyi açınca “Aygıt Başlatılamadı” hatası veriyor.Kartta bozukluk mu var?

Cevap8-Kartınızda muhtemelen sorun yok.Sürücü kurulumunda bir yerde hata yaptınız ve pcniz kartınızı tam olarak tanıyamadı.Sürücüyü kaldırıp düzgün bir şekilde tekrar kurun.Sorun kalmayacaktır.Bir de kurulumu yaptıktan sonra pcyi yeniden başlatmayı unutmayın.


Soru9-Kayıt yapıyorum fakat görüntü kalitesi çok kötü!Bunun nedeni nedir?

Cevap9-Bunun tek nedeni kullandığınız kodeklerdir!4.cevaba bakarsanız açıklama orda var!



Soru10-Daha düne kadar sorunsuz sinyal aldığım SkyStar’dan bugün sinyal alamıyorum.Kartta bozukluk mu var?

Cevap10-Muhtemelen disecqiniz bozulmuştur!Disecqinizi değiştirin.


Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 3099
favori
like
share
fikret336 Tarih: 21.10.2007 01:35
TŞK SAOL