Malzemeler:

3 tane muz
9 tane tahta çubuk ya da şiş için kullandığımız küçük çöp şişler olabilir.
2 paket kare çikolata
2 tatlı kaşığı tereyağı
1 kâse parçalanmış yer fıstığı ya da fıstık


***


Çikolata kaplı muz nasıl yapılır?


Çikolata sosu için: Önce bir tencereye bir su bardağı su koyuyoruz. Daha küçük ama ateşe dayanıklı bir kaba parça çikolata ve tereyağını koyuyoruz. (cezve olabilir) Bu küçük kabı, içine su doldurduğumuz tencerenin içine yerleştiriyoruz. Tereyağı ve çikolata eriyene kadar kaynatıyoruz. İyice eridiği zaman ateşi kapatıyoruz. İşte çikolata sosumuz hazır.

Muzlara gelince, kabuklarını güzelce soyuyoruz. Üç parçaya ayırıyoruz. Her muza bir tane tahta çubuk geçiriyoruz. Yağlı kâğıt serdiğimiz bir tepsiye muzları diziyoruz. Eğer yağlı kağıt yoksa tepsiyi hafif tereyağıyla yağlamamız yeterli olur. Muzları tepsiye dizdikten sonra 1 saat buzlukta donduruyoruz. Dondurduğumuz muzları buzluktan çıkarıp çikolata sosumuza batırıyoruz. Daha sonra da fıstığa buluyoruz. Tekrar buzluğa koyuyoruz ta ki yiyene kadar bekliyoruz.

Harika muzlu ve çikolatalı tatlımız oldu. Afiyet olsun.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 568
favori
like
share
wampirella Tarih: 08.02.2008 09:01
ellerine sağlık boardbelasi
umut_alin Tarih: 12.10.2007 06:55
saolasın
Sindy Tarih: 29.09.2007 23:17
tesekkurler BeLalim
SU-PERISI Tarih: 29.09.2007 21:06
güzel tarifin için saol boardbelası
Serendipity Tarih: 29.09.2007 15:30
Tarif icin tesekkurler