Bumbar Dolması

Son güncelleme: 07.10.2007 23:25
  • MALZEMELER

    1 Koyun Barsağı (600 gr, delik olmayan)
    2 Akciğer (çok ince kıyılmış)
    2 İri Soğan (rendelenmiş)
    200 gr Pirinç (1 su bardağı) (ayıklanıp yıkanmış)
    1/4 Su Bardağı Su
    1 Çay Kaşığı Tuz
    1 Kahve Kaşığı Karabiber


    HAZIRLANIŞI

    Aşağıdaki bumbar tarifini 1 çay kaşığı tuzla dövülmüş bir diş sarmısağı 3 çorba kaşığı zeytinyağla karıştırarak hazırlayacağınız sosla birlikte servis ediniz.
    Koyun barsağını musluğun ağzına takıp bol akar suyla bir elinizle de içini sıyırarak iyice yıkayınız. Barsağın bir ucunu iple bağlayıp, kalan malzemeyi birkaç kere harmanladıktan sonra öteki ucundan bir huni yardımı ile doldurunuz. Öteki ucu da bağladıktan sonra, iğne ile 4-5 yerinden delip, bol kaynar suda haşlayıp suyunu süzünüz. Bir servis tabağına alıp servis ediniz
#29.09.2007 14:26 0 0 0
  • kiz hangi yoreye ait bu dolma
    ben koyuna ait olan hic bisey yiyemem

    tarifin icin tesekkurler
#29.09.2007 14:30 0 0 0
  • emegine saglık boardbelası.bende hiç bembar yemedim yiyememde
#29.09.2007 20:30 0 0 0
  • valla ne yalan soylim bende sefmiyom :D ama yiyenler var :D
#29.09.2007 21:10 0 0 0
  • bumbar dolması diyarbakır a mı ait
#30.09.2007 15:40 0 0 0
  • yanilmiyosam elaziga ait
#07.10.2007 23:25 0 0 0