MALZEMELER

1 Koyun Barsağı (600 gr, delik olmayan)
2 Akciğer (çok ince kıyılmış)
2 İri Soğan (rendelenmiş)
200 gr Pirinç (1 su bardağı) (ayıklanıp yıkanmış)
1/4 Su Bardağı Su
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Kahve Kaşığı Karabiber


[COLOR="green"]HAZIRLANIŞI

Aşağıdaki bumbar tarifini 1 çay kaşığı tuzla dövülmüş bir diş sarmısağı 3 çorba kaşığı zeytinyağla karıştırarak hazırlayacağınız sosla birlikte servis ediniz.
Koyun barsağını musluğun ağzına takıp bol akar suyla bir elinizle de içini sıyırarak iyice yıkayınız. Barsağın bir ucunu iple bağlayıp, kalan malzemeyi birkaç kere harmanladıktan sonra öteki ucundan bir huni yardımı ile doldurunuz. Öteki ucu da bağladıktan sonra, iğne ile 4-5 yerinden delip, bol kaynar suda haşlayıp suyunu süzünüz. Bir servis tabağına alıp servis ediniz

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 723
favori
like
share
BoardBeLasi Tarih: 08.10.2007 00:25
[COLOR="YellowGreen"]yanilmiyosam elaziga ait :20:
fiber_optic Tarih: 30.09.2007 16:40
bumbar dolması diyarbakır a mı ait :20:
BoardBeLasi Tarih: 29.09.2007 22:10
[COLOR="YellowGreen"]valla ne yalan soylim bende sefmiyom ama yiyenler var
SU-PERISI Tarih: 29.09.2007 21:30
emegine saglık boardbelası.bende hiç bembar yemedim yiyememde
Sindy Tarih: 29.09.2007 15:30
kiz hangi yoreye ait bu dolma
ben koyuna ait olan hic bisey yiyemem :5:

tarifin icin tesekkurler