ABD'de yapılan bir araştırmaya göre, özellikle bazı balık türlerinde bolca bulunan omega-3 yağ asitlerinin tüketimi, gençlerde diyabet riskini (1. tip) net bir biçimde azaltıyor.

Araştırmalarını Journal of the American Medical Association dergisinin 26 Eylül sayısında yayımlayan hekimler, bu diyabet türünün nedeni henüz bilinmese de, genetik ve çevre faktörlerinin etken olabileceğine işaret ediyor.

1994 ile 2006 arasında 1770 1. tip diyabet hastası çocuk üzerinde yapılan araştırmada, 6 yıldan fazla izlenen deneklerin, ensülin üreten pankreas hücrelerinin gelişimi, bir yaşından itibaren başlatılan omega-3 yağ asidi tüketimiyle bağlantılı şekilde gözlemlendi.

ABD'nin Coloroda Üniversitesinde yapılan araştırmanın sonunda veriler incelendiğinde, omega-3 yağ asidinin düzenli olarak tüketilmesi durumunda, genetik eğilimi bulunan çocuklarda, bu tür diyabetin gelişme riskinin yüzde 55 düşük olduğu görüldü.

Araştırmanın başında bulunan Dr Jill Norris, gençleri etkileyen bu diyabet türünün 10 gençten birinde görüldüğünü ve yetişkinleri özellikle 40 yaşından sonra etkileyen ve obezler ile fazla kilolularda daha sık görülen 2. tip diyabetten daha seyrek ortaya çıktığını belirtti.

Beğeniler: 1
Favoriler: 1
İzlenmeler: 348
favori
like
share
KardeLen Tarih: 29.09.2007 21:56
Tesekkürler arkadasim ellerin ve yüregin dert görmesin INSALLAH..