Kayısılı Pasta

Son güncelleme: 29.09.2007 22:16
  • noimageMALZEMELER:
    Kek Malzemesi:
    14 yumurta
    1/2 kg toz şeker
    1/2 kg un
    Krema Malzemesi:
    15 Yumurta
    500 gr kayısı püresi
    1/2 kg toz şeker
    1 kg şekersiz şanti

    HAZIRLANIŞI:
    Yumurta ve toz şekeri çırpın. Önceden çırpmış olduğunuz şantiye ilave edin. Bu karışıma kayısı püresini ekleyerek karıştırın. Hazırladığınız kremayı dinlenmeye bırakın. Turtada kullanılacak 14 yumurtanın toz şeker ile mikserde iyice çırpın. Yumurta sarılarını ve unu ekleyerek karıştırın. Hazırladığınız hamuru büyükçe teflon tavaya döküp kabarana kadar pişirin.
    Daha sonra fırın kabına alıp kızarıncaya kadar fırında pişirin. Hazırladığınız keki ortadan ikiye bölüp krema sürün. Kekin tamamını krema ile kaplayın. Dilerseniz arasına çilek de dizebilirsiniz. Pastayı buzdolabında dinlendirip dilediğiniz şekilde keserek servis yapın.
#29.09.2007 20:22 0 0 0
  • cok lezzetli olur, tarif icin tesekkurler SU-PERISI
#29.09.2007 22:16 0 0 0