Adisababa


Malzemeler :

• Pasta kreması 1500 g
• Krem şanti 1500 g
• Kiraz şekerlemesi 150 g
• Yeşil toz fıstık 150 g


Hazırlanışı :
Pasta kreması ve çırpılmış krem şanti üç eşit parçaya bölünür.

500 g pasta kremasına ince kıyılmış kiraz şekerlemeleri ilave edilir. 500 g çırpılmış krem şanti karıştırılarak parfe yapılıp uzun ve dilimli kek kalıbının 1/3’ü doldurulur.

Yine 500 g pasta kremasına tercihe göre eritilmiş bitter kuvertür katılarak ya da sade olarak 500 g krem şanti ile karıştırılıp parfe yapılır. Kalıbın 2/3’ü doldurulur.

Son bölümde yine 500 g pasta kremasına yeşil toz fıstık katılır. 500 g krem şanti ile parfe yapılır. Kalıbın tamamı doldurulur ve derin dondurucuda bir gece dondurulur.

Kalıptan çıkarılan baton adisababanın üzerine şekerlemelerle süsleme yapılabilir veya tercihe göre üstüne çikolatalı glasür dökülebilir. Bıçakla kesilerek tek tek dilimler halinde servis yapılır.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 479
favori
like
share
umut_alin Tarih: 24.10.2007 10:08
tesekkürler
SU-PERISI Tarih: 06.10.2007 21:12
eline emegine saglık