Firik Pilavı Tarifi - Firik Pilavı Yapılışı - Firik Pilavı Malzemeleri

1 çay bardağı nohut
2 su bardağı firik
1 su bardağı bulgur
1 soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
6 su bardağı su
Tuz
Kırmızı pulbiber
Karabiber


Nohutu bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün üzerini geçecek kadar suyla yumuşayana kadar haşlayın.

Ayıklanmış firik ve bulguru kuruyken bir birleriyle iyice karıştırın.

Soğanı yemeklik doğrayıp yağda şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Biber salçasını ilave edip, soğanla iyice karışmasını sağlayın. Üzerine 6 bardak sıcak su, tuz ve kırmızı pulbiber ekleyin.

Firik ve bulgur karışımını ilave edip karıştırın. Yüksek ateşte kaynatın. Daha sonra kısık ateşe alarak pilav suyunu çekinceye kadar pişirin.

FİRİK
Buğday sararmaya yakın yeşilken biçilir ve yakılır. Yeşil olduğu için yanmaz, bir nevi tütsülenir. Daha sonra kabukları soyulur ve firik olur. Firik, kaynatılmak yerine közlenerek bulgur haline getirilir. Bu nedenle yerken ağzınıza harika isli bir tat gelir. Pilavı, dolması ve lapası yapılır. Pilavlık bulgur ile karıştırılarak da kullanılabilir.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 435
favori
like
share
umut_alin Tarih: 21.10.2007 17:32
ellerine sağlık
SU-PERISI Tarih: 06.10.2007 21:29
paylaşımın için saol cihanasran
Sindy Tarih: 04.10.2007 19:16
tarif icin tesekkurler
özleem Tarih: 04.10.2007 14:00
ben nohut koymuyorum ama cok güzel bir pilav, ne zamandir yapmamistim tesekkürler.