Borsch (Bors) Çorbasi

MALZEMELER
3 lt et suyu(12 bardak)
500 gr haslanmis sigir eti
100 gr tereyagi veya margarin
2 adet pancar
1 küçük kereviz
1 küçük havuç
¼ küçük bir lahana
2 orta boy sogan
2 yemek kasigi domates salçasi veya (3 orta boy) domates
4-5 sap maydanoz
1 adet defne yapragi
1 adet kirmizi biber
3 dis sarmisak
1 tatli kasigi seker
1 yemek kasigi sirke
1 yemek kasigi un
1 yemek kasigi tuz

YAPILIŞ TARİFİ
1-Pancari kibrit biçiminde dograyin. Kiyilmis sarmisak, seker ve sirke koyarak biraz bekletin (renk vermesi için)
2-Soganlari 2 mm kalinliginda yarim ay seklinde, kereviz ve havuçu da kibrit biçiminde ve boyunda dograyin.
3-Lahanayi kaynar tuzlu suda 3-4 dakika haslayin. iri parçalara bölün.
4-Büyük bir tencerede soganla yagi hafifçe kavurun. Sonra havuç, kereviz ve pancari koyup 2-3 dakika daha kavurun. Un ve salçayi veya rendelenmis domatesi koyduktan sonra da 1-2 dakika karistirin.
5-üç litre et suyu, haslanmis ve dogranmis sigir eti, demet halinde baglanmis maydanoz, defne yapragi, kirmizibiber, dogranmis lahana ve tuz katip 30 dakika pisirin.
6-Defne yapragini, maydanoz demetini içinden çikartin. Servis yaparken çorbanin üzerine birer kasik yogurt veya eksi krema koyun

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 448
favori
like
share
izmir_güzeli Tarih: 28.04.2008 15:57
COCO Tarih: 27.04.2008 14:31