AREIBA (MISIR)

Kullanılacak malzeme:
200 gram irmik,
100 gram toz şekeri,
220 gram margarin yağı,
bir tabaka yağ kâğıdı.

Yapımı: Yağ kâğıdını hazırlanacak tatlıları içine alacak küçüklükte tabakalar biçiminde kesmeli. Bir fırın tepsisiyle bu yağ kâğıtlarının içini hafifçe yağa bulamalı. İrmiği hamur yoğurma mermerine boşaltmalı. Ortasını çukurlaştırmalı. Bu çukura iyice yumuşatılmış margarin yağıyle toz şekerini katmalı. Karışımı birbirine yedirinceye kadar yavaş yavaş yoğurmalı. Sonra bu hamurdan küçük parçalar almalı ve iki avuç arasında yuvarlayarak külah biçimine veya acıbadem kurabiyesi biçimine getirip yağ kâğıdı parçalarının üstüne oturttuktan sonra tepsiye aralıklı olarak dizmeli.
Tepsiyi çok hafif ısılı bir fırına koymalı ve tatlının yüzünü kavurmadan bunu iyice pişirmeli.
Bu kurabiye biçimindeki tatlı pişince tepsiyi fırından çıkarmalı, ince yüzlü bir bıçakla yağ kâğıtlarını tepsiden ayırmalı ve tatlıları bir servis tabağına yerleştirmeli. Bu irmikli fellâh tatlısını sıcak yedikleri gibi soğuk da yemektedirler.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 481
favori
like
share