Kandil Makarnası (Nevşehir)

1 su bardağı su
1 adet yumurta
3 su bardağı un
tuz
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 su bardağı çökelek
1 çorba kaşığı tereyağı

Hamur un, su, yumurta ve tuzdan yapılır, 10 dakika dinlendirilir, 2 parçaya ayrılır, her parça ince açılır, kare şeklinde kesilir, külah şeklinde bökülür. Biraz kuruduktan sonra haşlanır, süzülür. Üzerine tereyağı gezdirilir, çökelek ve ceviz serpilir sevise sunulur. (BU makarna Nevşehir'de kandil günlerinde kapı kapı dolaşarak hayır olarak dağıtılır.)

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 394
favori
like
share
umut_alin Tarih: 06.10.2007 08:13
tarif icin tesekkurler saol
Sindy Tarih: 04.10.2007 19:17
tarif icin tesekkurler
SU-PERISI Tarih: 02.10.2007 21:16
güzel bir tarif emegine saglık