Kandil Makarnası (Nevşehir)

Son güncelleme: 06.10.2007 07:13
  • Kandil Makarnası (Nevşehir)

    1 su bardağı su
    1 adet yumurta
    3 su bardağı un
    tuz
    1 su bardağı dövülmüş ceviz
    1 su bardağı çökelek
    1 çorba kaşığı tereyağı

    Hamur un, su, yumurta ve tuzdan yapılır, 10 dakika dinlendirilir, 2 parçaya ayrılır, her parça ince açılır, kare şeklinde kesilir, külah şeklinde bökülür. Biraz kuruduktan sonra haşlanır, süzülür. Üzerine tereyağı gezdirilir, çökelek ve ceviz serpilir sevise sunulur. (BU makarna Nevşehir'de kandil günlerinde kapı kapı dolaşarak hayır olarak dağıtılır.)
#02.10.2007 12:33 0 0 0
  • güzel bir tarif emegine saglık
#02.10.2007 20:16 0 0 0
  • tarif icin tesekkurler
#04.10.2007 18:17 0 0 0
  • tarif icin tesekkurler saol
#06.10.2007 07:13 0 0 0