İspanyol Kek (İspanya)

Son güncelleme: 24.10.2007 13:00
  • İspanyol Kek (İspanya)

    MALZEMELER
    125 gr pudra sekeri
    5 Adet yumurta
    75 gr rendelenmis çikolata
    125 gr galeta unu
    100 gr margarin
    75 gr dövülmüs ceviz
    2 Tatli kasigi tarçin
    Yarim limon rendesi
    Vanilya sosu için :
    1 Su bardagi süt
    2 Adet yumurta sarisi
    1 Kahve fincani tozseker

    YAPILIŞ TARİFİ
    Yumurtalari teker teker bir kaba kirarak mikserle karistirin.
    Mikseri birakip geri kalan malzemeleri bir kasik yardimi ile yumurtalara
    yedirin.
    Hazirladiginiz karisimi teflon bir kek kalibina veya varsa küçük kek
    kaliplarina dökerek önceden isitilmis 175 dereceli firinda 35 dakika pisirin.
    Üstüne vanilya sosu dökerek süsleyin.
    Vanilya sos için küçük bir tencerede süt, vanilya ve sekeri agir ateste
    karistirarak kaynatin.
    Ayri bir kapta yumurta sarilarini karistirin.
    Kaynamis sütten azar azar alarak yumurtalara yedirin.
    Sonra ocaga olarak karistirarak kaynatin.
#02.10.2007 20:37 0 0 0
  • ellerine saglik
#04.10.2007 11:34 0 0 0
  • tesekkürler
#24.10.2007 09:08 0 0 0
  • paylaşımın için saol
#24.10.2007 13:00 0 0 0