İspanyol Kek (İspanya)

MALZEMELER
125 gr pudra sekeri
5 Adet yumurta
75 gr rendelenmis çikolata
125 gr galeta unu
100 gr margarin
75 gr dövülmüs ceviz
2 Tatli kasigi tarçin
Yarim limon rendesi
Vanilya sosu için :
1 Su bardagi süt
2 Adet yumurta sarisi
1 Kahve fincani tozseker

YAPILIŞ TARİFİ
Yumurtalari teker teker bir kaba kirarak mikserle karistirin.
Mikseri birakip geri kalan malzemeleri bir kasik yardimi ile yumurtalara
yedirin.
Hazirladiginiz karisimi teflon bir kek kalibina veya varsa küçük kek
kaliplarina dökerek önceden isitilmis 175 dereceli firinda 35 dakika pisirin.
Üstüne vanilya sosu dökerek süsleyin.
Vanilya sos için küçük bir tencerede süt, vanilya ve sekeri agir ateste
karistirarak kaynatin.
Ayri bir kapta yumurta sarilarini karistirin.
Kaynamis sütten azar azar alarak yumurtalara yedirin.
Sonra ocaga olarak karistirarak kaynatin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 427
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 24.10.2007 14:00
paylaşımın için saol
umut_alin Tarih: 24.10.2007 10:08
tesekkürler
eskitoprak Tarih: 04.10.2007 12:34
ellerine saglik