KARADENİZ KEKİ

MALZEMELER:

-5 yumurta
-2,5 kahve fincanı şeker
-1,5 su bardağı iç fındık (200 gr.)
-1 limon kabuğu rendesi
-1 kahve fincanı galeta unu

YAPILIŞI:

1- Kalıp yağlanır, unlanır. Fırın ısıtılır. Fındık çok ince
olarak makinede çekilir.
2- Bakır bir tencerede yumurtalar, şeker ve limon kabuğu çarpılıp iyice koyulaştırılır.
3- Çekilmiş fındık ve galeta unu konup kaşıkla karıştırılır.
4- Kalıba boşaltılıp orta ısılı fırında 35- 40 dakika pişirilir.

ÜZERİNE:

Bir kasede 1 su bardağı pudra şekere 2- 3 çorba kaşığı sıcak su azar azar konarak karıştırılır ve ezilmiş yoğurt kıvamına getirilir. Kalıptan çıkarılan kekin üzerine yarısından çoğu dökülüp bıçakla yayılır. Kasede kalana 1- 2 tatlı kaşığı kakao elenir. Karıştırılıp kekin üzerine istenen şekle göre dökülür. İki renk birbirine kaynaştırılır. Donması beklenir.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 467
favori
like
share
umut_alin Tarih: 24.10.2007 10:05
tesekkürler
Serendipity Tarih: 13.10.2007 15:00
paylaşım için teşekkürler
SU-PERISI Tarih: 06.10.2007 21:10
tarif için saol cihanasran
Sindy Tarih: 03.10.2007 00:35
tesekkurler cihanasran