Beyaz eşya konusunda en iyi ürünü en ucuza getirme isteği, altenatiflerin çokluğu ile birleşince kendinizi içinden çıkılmaz bir durumda bulabilirsiniz. Seçim yapmanıza yardımcı olacak önerilerimizi dikkate alarak işinizi kolaylaştırabilirsiniz.
*Fırınlar standart olarak 85x60x60 cm ölçülerinde üretilir. Özel ürünlere ihtiyacınız varsa, daha yüksek (90 cm) ve daha dar (50 cm) ürünleri var. l Çift bölmeli fırınlar, birkaç yemeği aynı anda pişirir. Tek bölmeli fırınlarsa daha ucuzdur.
* Elektrikli fırınlar ısı kontrolünü kolaylaştırır; fakat fazla elektrik harcadıkları için uzun dönemde pahalı bir seçim olabilir. Gazlı fırınlarsa doğal gazın ulaştığı alanlarda ekonomik bir tercihtir. Gazlı fırınlar çabuk ısındığından ızgara için de idealdir.
* Gazlı ocaklar, elektrikliye oranla daha çabuk ısınır ve aynı oranda da çabuk soğur. Elektrikli ocakların çoğu, kolay temizlenebilen seramik ya da camdan üretilir.
* Üstten kapaklı, derin donduruculu buzdolapları derin dondurucuya fazla ihtiyaç duymayanlara göredir. Çift kapaklı olup, derin dondurucusu aşağıda olan modellerin dondurucu kısmı daha geniştir ve soğutucunun içindekilerin göz seviyesinde kalmasını sağlar.
* Buzdolabınızı seçerken dondurucu ve soğutucu bölmelerinin farklı ısı ayarları olmasına özen gösterin.
* Sık buz tüketiyorsanız kendinden buz yapma fonksiyonu olan bir buzdolabını seçin.
*Aldığınız buzdolabının enerji standartlarına uyumluluğuna dikkat edin. Üretici firma etiketinde A'dan G'ye kadar bir enerj sıralaması vardır. A enerji tasarrufunun en fazla, G en az olduğu ürünlerdir.
*Standart beyaz plastik tekneli bulaşık makineleri genellikle en eknomik olanlarıdır. Paslanmaz çelik tekneli bulaşık makineleri ise temizlikte daha iyi sonuç verir.