Gençlerin iç giyim tercihi değişiyor

Son güncelleme: 07.10.2007 19:57
fLy fLy foto

  • Genç kadınların 1950-60'lı yıllardan kalan dantelli, dar ve desenli iç giyim yerine, rahat ve sade, genç erkeklerin ise organik kumaştan yapılmış ürünlere yöneldikleri bildirildi.

    Adana Giyim Markaları Derneği (AGİMAD) ve Obje Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Ayyıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, genç neslin daha bilinçli bir tüketici olduğunu, nostalji ve gösteriş yerine rahatlığı, sağlığı ve sadeliği düşündüğünü vurguladı.
    Ayyıldız, ayakkabı, çanta ve gözlükte olduğu gibi iç çamaşırında da son yıllarda dikkati çeken "nostalji tutkusunu"nun 35 yaş üstü kadınlarda devam ettiğini ancak, gençlerin bu tercihlerden uzaklaştığını ifade ederek, şunları söyledi:
    "Yaşı 18 ile 35 arasında olan genç kadınlar, 50-60'lı yıllardan kalan dantelli, dar, jartiyerli ve desenli iç giyim yerine rahat ve sadeliği tercih ediyor. Genç kadınlar ayrıca, ileri yaştaki kadınların parlak ve canlı renk tercihlerinin aksine, gizemli renkler olarak tanımlanan siyah, gri, lacivert ve beyaza yöneliyor. Vücudu rahatsız etmeden saran likralı kumaşlar da gençlerin gözdesi oldu.
    Genç kadınlar ayrıca, aldıkları çamaşırın üzerindeki etikete bakarak hangi maddelerden üretildiğini dikkatle inceliyor. Türkiye'de bilinçli bir nesil yetiştiğini görmek de biz üreticileri memnun ediyor."

    Genç erkeklerin tercihi
    Ayyıldız, genç kadınlar gibi genç erkeklerin de organik kumaştan yapılmış ürünler ile transparan iç çamaşırlarına yöneldiklerini ifade ederek, şunları kaydetti:
    "Organik çamaşırlar, tamamen doğal metotlarla yetiştirilen pamuktan üretiliyor. Yetiştirilmesi sırasında herhangi bir kimyasal madde takviyesi yapılmıyor. Özellikle alerjik bünyelerde mutlaka kullanılması gereken organik çamaşırlar sağlıklı yaşamı da destekliyor. Bitkisel kökenli iç çamaşırlarımız ise doğal olması nedeniyle vücudun nefes almasını sağlıyor. Tene yumuşak bir dokunuşu var. Vücuttaki havayı sirküle ederek teri pamuktan daha fazla emiyor ve böylece konforlu bir kullanım sağlıyor.
    Yine gençlerin 'vücudun kaloriferi' olarak tanımladığı 'thermolite' tabir edilen iç çamaşırları da son dönemlerin tercihleri arasıda yer alıyor. Termal özellikli bu ürün kış aylarında tercih ediliyor. Vücudu sıcak tutan bu ürün aynı zamanda nem transferini hızla yaparak nemin verdiği rahatsızlığı önlüyor. Erkekler için ilk kez üretilen transparan ürünler de beklediğimizden fazla ilgi topladı.
    Tenin nefes almasını sağlayan ve klasik ürünlerden tamamen farklı bu ürünler rahatlığı arayan erkekler tarafından tercih ediliyor."
#06.10.2007 19:47 0 0 0
  • paylasim icin tesekkurler
#07.10.2007 15:12 0 0 0
  • paylaşımın için saol clyde
#07.10.2007 19:57 0 0 0