Malzemeler


3 adet elma
3 yaprak milföy hamuru
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı pudra şekeri
2 çay kaşığı limon suyu

yapılışı

Öncelikle elmaları rendeleyin ve bir tavada hafifçe pişirin. Daha sonra fırını 200°C’de ısıtın. Bu ısınma işlemi süresince donmuş olan milföy yapraklarını birbirlerinden ayırıp, çözülmeleri için bekleyin. Ardından her yaprağı ortasından çapraz gelecek şekilde kesin ve her bir yarıya 50 gr. kadar pişirilmiş elmadan koyun ve diğer yarım hamurla kapatın. Daha sonra çatal ile kenarlarını süsleyerek hamuru iyice yapıştırıp, elma çantalarını oluşturun. Ardından yumurta sarısını hamurların üzerine sürün ve 20 dakika kadar fırında pişirin. Çantalar pişerken pudra şekeri ve limon suyunundan bir karışım oluşturun ve tatlılar fırından çıkar çıkmaz, henüz sıcakken üzerine sürün. Krem şanti, vanilya sosu veya isteğinize göre seçeceğiniz her tür sos ile servis yapabilirsiniz.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 383
favori
like
share
umut_alin Tarih: 24.10.2007 10:06
tesekkürlerc
Sindy Tarih: 08.10.2007 10:58
guzel bir tarif, tesekkurler SU-PERISI