Malzemeler

1 kg havuç
2 soğan
2 çorba kaşığı pirinç
1 çay bardağı zeytinyağı
3 diş sarmısak
2 çay kaşığı şeker
Maydanoz
Tuz, karabiber

yapılışı

Havuç ve soğanı soyup, havuçları bir cm'lik daireler halinde, soğanları ise yemeklik şekilde doğrayın. Maydanozu incecik kıyın, pirinci ayıklayıp yıkayarak süzün, sarmısağı ise iyice dövün. Zeytinyağında kavurduğunuz soğan ölünce havucu ekleyin. Bir dakika kavurduktan sonra içine pirinç, şeker, tuz, biber, sarmısak ve iki su bardağı suyu ilave edip bir kez karıştırın. Kaynayınca ateşi kısın ve havuç yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirin. Yemeği servis tabağına alıp soğuttuktan sonra üzerine maydanoz serperek süsleyebilirsiniz.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1189
favori
like
share
izmir_güzeli Tarih: 16.04.2008 21:45
SAOLL TSK
umut_alin Tarih: 21.10.2007 17:32
ellerine sağlık
özleem Tarih: 08.10.2007 14:57
tarif icin tesekkürler ben havucu cok severim ama yemegini hic düsünmemistim. :78: