Ibrahim Tatlises Ibrahim Tatli

Son güncelleme: 05.04.2008 12:57
  • noimage


    Ibrahim Tatlises 1954 yilinda Sanliurfa'da dogdu. Sanatçinin çocuklugu hep yokluklarla geçmisti. Sesinin güzel olmasi nedeni ile yöreye has "Sila Geceleri"nde hep büyüklerinin yaninda türküler okumustur. Ibrahim Tatlises'i yöredeki herkes güzel ve yanik sesi ile tanimistir. Belirli bir zaman sonra ailesi ile birlikte Istanbul'a göç etmeye karar verir. istanbul'a gelen Tatlises ve Ailesi burada bulunan akrabalarini yanina yerlesir ve bir çok islerde çalisir, leblebi saticiligi, insaat demirciligi ustaligi gibi. Ibrahim Tatlises bir zaman sonra hayati boyunca örnek aldigi adam Yilmaz Güney gibi olmaya karar verir.

    Yaklasik otuz yil önce insaatlarda isçilik yapan karayagiz bir gencin, hem müzik hem de is dünyasi anlaminda tirnaklariyla kaziya kaziya zirveye tirmanmasinin hikayesi… Yedi çocuklu kalabalik ve fakir bir ailenin çocuguydu. Çocuk yaslarda çalismaya basladi, yasamin agir yükünü omuzladi. Insaatlarda soguk demir ustaligi yapti. Adanali bir sinemacinin, insaatta türkü söyleyen bu muazzam sesi duymasiyla birlikte söhret yolu açilmis oldu. Önce Adana'da ardindan Ankara'da çesitli gazinolarda sahne aldi. Sesinin güzelligini dinleyenler vasitasiyla söhreti dilden dile yayildi. Yetmisli yillarin ortalarina dogru Istanbul'a geçerek orada sahne almaya basladi. Sansini denemek isteyen Tatlises Ailesinin ve çevresinin yardimiyla ilk kasetini çikarir. Bu albüm onu söhrete ulastiracak olan kapilari ardina kadar açmistir. "Ayaginda Kundura" ile müzik dünyasina bomba gibi düser.


    TEK TEK
    YETMEZ MI?
    BIR GÖRÜSTE ASIK OLDUM
    HESABIM VAR - SÖYLIM MI?
    AH KESKEM
    ALLAH ALLAH
    ANILARIM
    AT GITSIN
    AYAGINDA KUNDURA
    BENDE ISTEREM
    BU ASK IÇIN ÖLÜRÜM
    FOSFORLU
    GELME ISTEMEM
    GÜLÜM BENIM
    HAYDI SÖYLE
    INSANLAR
    KARA ZINDAN
    KLASIKLER
    MAVI MAVI
    MEGA ASK
    SABUHA
    SELAM OLSUN
    SEVDIM DE SEVILMEDIM
    VUR GITSIN
    YASAMAK BU DEGIL
    ÇILLI KIZ
#04.05.2004 11:13 0 0 0
  • sagol abi bizimle paylastigin için ama ben bu adama uyuz oluyorum ya aksam popstarda yine saha sola laf atti durdu yine kendini bilmez satasmalarda bulundu...
#04.05.2004 11:43 0 0 0
  • baya moruklasmis bu adam yahu
    :danke:
#04.05.2004 14:03 0 0 0
  • :D :D :D :D
#04.05.2004 14:21 0 0 0
  • :razi:
#07.05.2004 17:03 0 0 0
  • :D
#19.05.2004 14:33 0 0 0
  • :razi:
#19.05.2004 17:03 0 0 0
  • Ben bu adami cok seviyorum . Sesinin üstüne ses tanimiyorum. Tabiki bide hemserim oluyor . Ve sana da tesekür ederim bunu bizle paylastigin icin . BrAvO
#05.06.2004 03:30 0 0 0
  • sesi süper...bitiyorum sesine...haliyle hosuma gitmeyen huylari ve hareketleri var Ibrahim Tatlisesin...sesine bayildigim halde bazen sinir olsam da bu adama, nerdeeeeen nereye geldigini düsünerekten her zaman takdir ederim...helal olsun vallahi, her yigidin harci degildir
#11.07.2004 13:40 0 0 0
  • iyi sanatci
#12.07.2004 18:37 0 0 0
  • Ibo eskisi gibi süüüüüüper!!!!
#09.08.2004 18:03 0 0 0
  • noimage

    Tatlıses Şirketler Grubu

    İdobay Müzik
    Radyo Tatlıses
    Radyo Sweet
    Tatlıses Tv
    Ses Ajans
    Tatlıses Kebap
    Aksaray Dinlenme Tesisleri
    İmparator Gazetesi

    "İbrahim Tatlıses"i sever misiniz? Sanıyorum bu soruya Türkiye'nin yüzde 75'i 'evet' cevabını verir& İbrahim Tatlıses Türkiye'nin ciddi bir fenomenidir. Yaptığı müzik tarzı halkın büyük bölümünü etkilerken, ses kalitesi dünya çapındaki müzik uzmanlarını bile şaşırtmaktadır&" Türkiye'nin bugüne değin yetiştirmiş olduğu en büyük seslerden biri olan İbrahim Tatlıses'i bu sözlerle anlatıyor Can Ataklı. Aslında İbrahim Tatlıses'in yaşamı; inşaatlarda alevlenen bir düşün, azim ve çalışmayla yıllar sonra tüm Türkiye'yi, Ortadoğu ülkelerini ve hatta Avrupa'yı nasıl sardığının öyküsü...

    İbrahim Tatlıses 1954 yılında Şanlıurfa'da doğdu. Sanatçının çocukluğu hep yokluklarla geçmişti. Sesinin güzel olması nedeni ile yöreye has "Sıla Geceleri"nde hep büyüklerinin yanında türküler okumuştur. İbrahim Tatlıses'i yöredeki herkes güzel ve yanık sesi ile tanımıştır. Belirli bir zaman sonra ailesi ile birlikte İstanbul'a göç etmeye karar verir. İstanbul'a gelen Tatlıses ve Ailesi burada bulunan akrabalarını yanına yerleşir ve bir çok işlerde çalışır, leblebi satıcılığı, inşaat demirciliği ustalığı gibi. İbrahim Tatlıses bir zaman sonra hayatı boyunca örnek aldığı adam Yılmaz Güney gibi olmaya karar verir.

    Yaklaşik otuz yil önce inşaatlarda işçilik yapan karayağız bir gencin, hem müzik hem de iş dünyasi anlaminda tırnaklarıyla kazıya kazıya zirveye tırmanmasının hikayesi& Yedi çocuklu kalabalık ve fakir bir ailenin çocuğuydu. Çocuk yaşlarda çalışmaya başladı, yaşamin agir yükünü omuzladı. İnşaatlarda soğuk demir ustalığı yaptı. Adanalı bir sinemacının, inşaatta türkü söyleyen bu muazzam sesi duymasıyla birlikte şöhret yolu açılmış oldu. Önce Adana'da ardından Ankara'da çeşitli gazinolarda sahne aldi. Sesinin güzelliğini dinleyenler vasıtasıyla şöhreti dilden dile yayıldı. Yetmişli yillarin ortalarina dogru Istanbul'a geçerek orada sahne almaya başladi. Şansını denemek isteyen Tatlıses Ailesinin ve çevresinin yardımıyla ilk kasetini çıkarır. Bu albüm onu şöhrete ulaştıracak olan kapıları ardına kadar açmıştır. "Ayağında Kundura" ile müzik dünyasına bomba gibi düşer. 1977 yılında çıkardığı "Ayağında Kundura" adlı kırkbeşlik plakla tüm Türkiye'ye sesini duyurdu. Ardından "Sabuha", "Dom Dom Kurşunu", "Bir Mumdur" gibi türküleriyle Türkiye'nin gelecekteki müzik hayatında sarsılmaz bir yere sahip oldu. İbrahim Tatlıses çıkardığı kasetten sonra sinemayada el atar. Sanatçı yaptığı her işte başarılı olmanın sırrını öğrenmişti. Ve artık ne yapsa başarılı oluyordu. Halkın bitanecik İbo'su olmuştu. Her kaseti satış rekoru kırıyordu. Filimleri en çok izlenen filmler arasında yer alıyordu. Seksenli yıllarda tüm Avrupa ve Ortadoğu ülkeleri onunla tanıştı. Yunanistan'dan Suudi Arabistan'a, Almanya'dan Afganistan'a çok geniş bir coğrafyada, milyonlarca hayran edindi. Kasetleri ve posterleri bazı ülkelerde milyonlarca satarken yurtiçinde ve yurtdışında sayısız ödülün sahibi oldu. Seksenli yıllarda çıkardığı "Allah Allah", "Kara Zindan", "İnsanlar" ve "Fosforlu Cevriyem" gibi albümlerinin satışı milyonları aştı.80'li yıllar İbrahim Tatlıses'in yılları olmuştu. Sanatçı 90'lı yıllarda olgunluk devrine girmiştir. Artık sarsılmayacak kale olmuştur. Türkülerden Arabesk'e geçmiştir.90'lı yıllar aynı zamanda Tatlıses için ticaretin başlamış olduğu yıllar olmuştu. Tatlıses Turizm, Tatlıses Lahmacunculuk, Tatlıses Otelleri gibi birçok şirket kuran sanatçı şarkıcılığından kalan zamanlarda bunlarla uğaşmayı tercih ediyordu. İbrahim Tatlıses, 1991 yılında müzik sektörünün kurumsallaşmasında ilk adımı atan Raks Müzik'le anlaşti. Ve ertesi yıl "Ah Keşkem" adlı albümüyle çıktı hayranlarının karşısına.

    Uğur Bayar ve Mustafa Özhan ikilisinin müzik yönetmenliğini yaptığı albüm, söz ve müziği kendisine ait "Ah Keşkem"le çıkış yaptı. "İki Gözüm İki Çeşme" ve "Yar Diline" gibi popüler parçaların yanı sıra kendisine ait eserleri yorumladı. 1993 yılında çıkardığı albüm ise "Mega Aşk" adını taşıdı. Mustafa Özden'in yönetmenliğini ve aranjörlüğünü yaptığı albümde Selami Şahin'e ait "Seni Sevmediğim Yalan", "Akşamdan Akşama", "İçem Diyorum", "Bu Nasıl Güzel"; Yusuf Hayaloğlu'na ait "Dağlarda Kar Olsaydım"; Ali Gencebay'a ait "Çakmak Çakmağa Geldik"; Arif Sağ'a ait "Kötü Kader"; Hasan Kaplan'a ait "Yürüyorum Dikenlerin Üstünde"; Mehmet Arslan'a ait "Ben Ne İnsanlar Gördüm" ve kendisine ait "Mega Aşk", "Sen Sen", "Derya" adlı onüç parça yorumladı. 1994 tarihini taşiyan "Haydi Söyle" albümü Burhan Bayar, Arif Sağ, Özkan Turgay ve Zafer Dalgıç'tan oluşan uzman bir kadro eşliğinde hazırlandı. "Haydi Söyle", "Nankör Kedi", "Saza Niye Gelmedin", "Tombul Tombul" gibi parçalar büyük beğeni kazanırken, Tatlıses köklerini de unutmayarak "Maraş Maraş" adlı derlemesini seslendirdiği Kazancı Bedih'i de müzikseverlere tanıtmış oldu. İbrahim Tatlıses, adıyla birlikte anılan ve eski kırkbeşliklerde kalan ünlü parçalarını, 1995 yılında "Klasikleri" adını taşıyan albümde biraraya getirdi. Günümüz teknolojisinden yararlanılarak alt yapısı hazırlanan albümde, eski parçalarını yeniden seslendirerek hem yeni kuşağın eski Tatlıses'i tanımalarını hem de hayranlarının piyasada kaydı olmayan bu şarkıları arşivlerine katmalarını sağladı.

    "Ben De İsterem" adını taşıyan 1996 tarihli albümüyle yeni bir satış rekoruna imza attı. Sendur Güzelel'in yönetmenliğini, Osman İşmen'in aranjörlüğünü yaptığı çalışmada yer alan "Fırat" türküsüyle uzun süre listelerde kaldı. "Allahım Neydi Günahım", "Yakamoz", "Yol Ver Dağlar" gibi popüler parçaları kendisine has üslubuyla yorumlayarak 1996 ve 1997 yılında sayısız ödülün sahibi oldu. Hızını kesmeyerek ertesi yıl "At Gitsin" albümünü piyasaya sürdü. Albüme adını veren parça başta olmak üzere tüm parçaları yine Türk halkının diline dolandı. Tatlıses, bu albümde pop müziğin ünlü isimlerine ait parçaları da seslendirdi. Kayahan'ın "Odalarda Işiksizım", Sezen Aksu'nun "Erkekler" ve Yıldız Tilbe'nin "Anam" adlı parçalarını yorumladı. "Bi Tanem", "Güneş Dogmuyor" ve "Ağlıyorum Kahrımdan" adlı parçalarını seslendirdiği yeni bir yeteneği, Cengiz İmren'i müzikseverlere tanıttı. İbrahim Tatlıses, seksenli ve doksanlı yıllar boyunca çevirdiği sinema filmleriyle de çok yönlü bir sanatçı olduğunu kanıtladı. Sinemanın baştan sona her alanında yeteneklerini sergiledi. Talk show programları hazırladı, çeşitli sanatçilarin video klip yönetmenliğini yaptı. Tatlıses, bugün, yalnız sanatçı kişiliğiyle değil, yanında çalıştırdığı ikibin kişiyle ve hâlâ insanlara iş alanlari açan başarili işadami kimligiyle de Türkiye'nin sayili isimleri arasinda yer aliyor. Yönetmen, oyuncu, senarist, söz yazarı, besteci ve yorumcu İbrahim Tatlıses'in sahip olduğu şirketler grubu; gıda, film, prodüksüyon, turizm, havacılık ve yayıncılık dallarında faaliyetlerini sürdürüyor.

    Sanatçının Şanlıurfa'dan bulunan eşinden 1 erkek ve 2 kız, sinema sanatcısı Perihan Savaş'tan bir kız ve şu an hayatını paylaştığı Derya Tuna'dan ise 1 erkek çocuğuna sahiptir. Sanatçı hayatı boyunca inandığı şeyler uğruna savaş vermiş ven bunları başarmıştı. Bu kadar ünlü olmanın tek sebebi bu olsa gerek. noimage
#01.10.2004 23:53 0 0 0
  • tsk abi
#01.10.2004 23:55 0 0 0
  • eline salik
#18.10.2004 21:48 0 0 0
  • kıymeti bilinmesi gerekenlerden biri
#18.10.2004 23:29 0 0 0
  • İbo ' nun hastasıyım. Güzel çalışma eline sağlık.
#18.10.2004 23:42 0 0 0
  • Anna Bu Ne Hakan Bende Yeni Albümü Sandim


    Kardes Ellerin Dert Görmesin
#18.10.2004 23:49 0 0 0
#29.10.2004 15:04 0 0 0
  • tbr
#01.11.2004 05:56 0 0 0