Vişneli Çörek

Son güncelleme: 24.10.2007 09:06
  • Gerekli Malzemeler :

    15 gr Bira Mayası
    1/3 Su Bardağı Ilık Süt
    3 Su Bardağı Un
    1 Su Bardağı Toz Şeker
    2 Adet Yumurta
    50 gr Tereyağı
    2 Su Bardağı Ayıklanmış Vişne
    1 Adet Yumurtanın Sarısı
    Bir Tutam Tuz

    Hazırlanışı:

    Bira mayasını ılık sütte eritin. Maya eridikten sonra 1 su bardağı unu üzerine ilave edin. Katı bir hamur yapın. Üzerini bir peçeteyle örtüp ılık bir yerde yarım saat bekletin.
    Kalan unu, toz şeker 2 adet yumurta, tereyağı ve tuz ile karıştırın. Mayalanan hamurdan küçük parçalar koparıp bu karışımın üzerine koyup yoğurun. Elde ettiğiniz hamurdan küçük parçalar koparın. İçlerine vişne koyup hamuru kapatın.
    Dilediğiniz şekli verip, yağlanmış kağıt serili tepsi üzerine koyun. Çörekleri bu şekilde bekletin. Kabardıkları zaman üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında kızarana dek pişirin.
#07.10.2007 19:57 0 0 0
  • tarif icin tesekkurler SU-PERISI
#08.10.2007 09:59 0 0 0
  • tesekkürler
#24.10.2007 09:06 0 0 0