Örtülü Kebap

Son güncelleme: 08.10.2007 20:59
  • MALZEMELER
    5 su bardağı pişmiş et (sosu ile beraber)
    3/4 su bardağı soğuk patates püresi
    1/4 su bardağı süt (ya da su)
    2 çay kaşığı kabartma tozu
    1/2 yanm çay kaşığı tuz
    1/3 su bardağı margarin
    1.5 su bardağı un

    HAZIRLANIŞI
    Fırını yüksek derecede ısıtın. Un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Margarini bezelye iriliğinde doğrayın, patates püresi ile karıştırıp, karışıma katın. Buna su veya süt ilave edip, karıştırın. Hafif unlanmış bir tahta üzerinde hamuru yaklaşık 1.5 cm kalınlığında açın. Hamurun çapının eti koyacağınız kasenin ağzını örtecek kadar geniş olmasına dikkat edin. Buharın çıkabilmesi için hamurun üzerinde birkaç ufak delik açın. Eti ısıtıp kaseye boşaltın. Üzerine önceden açtığınız, patatesli hamuru örtün. 20-25 dakika fırında pişirin.
#08.10.2007 15:38 0 0 0
  • emegine saglik SU-PERISI
#08.10.2007 20:59 0 0 0