Dilber Dudağı

Son güncelleme: 18.12.2009 00:18
  • MALZEMELER
    1 adet yumurta
    3 yemek kaşığı yoğurt
    1 yemek kaşığı sirke
    Aldığı kadar un (kulak memesinden biraz daha sert olmalı)

    İç harcı için;
    3 su bardağı ince çekilmiş fındık veya ceviz içi

    Şerbeti için;
    3 su bardağı su
    3 su bardağı tozşeker
    Limon suyu

    HAZIRLANIŞI

    Öncelikle, su ve şekeri tencereye alıp kaynatın. Koyulaşınca birkaç damla limon suyu ekleyip, şerbeti ılınmaya bırakın.
    1 yumurta, yoğurt ve 1 kaşık sirkeyi derin bir kaba alın. Üzerine un ekleyerek kulak memesi kıvamından biraz daha sert bir hamur yoğurun.
    Hamuru 15 eşit parçaya (bezeye) ayırıp, yumurta büyüklüğünde bezeler yapın. Bezelerin üzerine 1-1,5 çay kaşığı kadar nişasta serperek baklava yufkası şeklinde ince ince açın. 15 yufkayı üstüste serip, su bardağının ağzıyla yuvarlaklar halinde kesin. Yufkadan yuvarlak parçalar çıkarın. Her bir yuvarlak parçanın üzerine ince çekilmiş fındık serpip, ikiye katlayın. Yağlanmış fırın tepsisine aralıksız D şeklinde katlanmış dilber dudaklarını dizin. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Ilık şerbeti fırından çıkardığınız tatlının üzerine gezdirerek dökün, soğumaya bırakın. Tatlı şerbetini çekince üzerlerine yine fındık serpip, servise sunun.
#08.10.2007 15:58 0 0 0
  • tarif icin tesekkurler SU-PERISI
#08.10.2007 20:55 0 0 0
  • tesekkurler SU-PERISI
#10.10.2007 13:39 0 0 0
  • güzel tarif, bugun deniyecegim.. bakalim nasil olacak
#10.10.2007 14:28 0 0 0
  • saolasın
#12.10.2007 05:52 0 0 0
  • tarifin icin teşekkürler su-perisi
#08.02.2008 08:08 0 0 0
  • noimage

    malzemeler:

    2 yumurta
    1 çay bardağı sıvı yağ
    1 su bardağı süt
    1 çorba kaşığı sirke
    1 fiske tuz
    4 su bardağı baklavalık un, elenmiş
    250gr nişasta; açmak için
    200gr ceviz veya fındık, iri dövülmüş
    1,5 paket tereyağı (teyzem 1 paket kullanmış)
    1 yumurtanın akı
    şerbet:
    5 su bardağı toz şeker
    4 su bardağı su
    1 tatlı kaşığı limon suyu

    10-12 kişilik

    hazırlanması:

    unun ortasını havuz gibi açıp yumurta, süt, sıvı yağ, sirke ve tuzu ekleyin. hepsini karıştırıp özlü bir hamur yoğurun.

    hamurdan ceviz iriliğinde 20 parça koparıp beze yapın. üzerlerine nemli bir bez örterek bezeleri yarım saat dinlendirin.

    bezeleri nişasta serpilmiş zemine koyun. üzerlerine tekrar nişasta serpin. her birini servis tabağı büyüklüğünde açın. (o kadar büyük
    açamıyorsanız tatlı tabağı büyüklüğünde de açabilirsiniz). açtıklarınızın üzerine nişasta serpin.

    10 yufkayı üst üste koyup hep birlikte mümkün olduğunca büyüterek ve devamlı alt üst ederek açın. (alt üst etmezseniz alttaki yufkalar küçük kalır.)

    açtığınız onlu gruptan su bardağı ile yuvarlaklar kesin.

    cevizi yumurta akı ile karıştırın. yuvarlakların bir kenarına cevizli harçtan koyun. diğer kenarını hafifçe bastırarak üzerine kapatın.
    kalan bezeleri de aynı şekilde açıp hazırlayarak hepsini hafif yağlanmış tepsiye dizin.

    tereyağını eritip 1 dakika kaynatın. kaynar haldeki yağı kaşık yardımıyla tatlıların üzerine gezdirin. (yağın tortusunu kesinlikle kullanmayın) 170C fırında altları ve üstleri kızarana kadar pişirin.
    bu arada şerbet için şekeri ve suyu 10 dakika kaynatın. ocaktan indirmeden hemen önce limon suyunu ekleyip ılınmasını sağlayın. fırından çıkardığınız tatlılar ılınınca yine ılık haldeki şerbeti üzerlerine gezdirin. tatlılar şerbeti çekene kadar tepsinin üzeri kapalı halde bekletin.
#04.12.2009 18:53 0 0 0
  • Malzemeler

    - 2 adet yumurta
    - 3 corba kasıgı yogurt
    - 250 gr margarin (sadece 1 yemek kasıgı tereyag kulandım)
    - 1 su bardagı zeytinyagı
    - 1 corba kasıgı karbonat
    - 250 gr ceviz
    - 1 kilo kadar un (ben yarım olcude 500 gr dan daha az kullandım)

    Serbeti;
    - 2.5 su bardagı sekeri uzerini 1 parmak gececek kadar suyla kaynatın. Kaynadıktan sonra 5 dk bekleyin. 1/2 limon suyunu sıkın. Sogumaya bırakın.

    Yapılısı;

    - Margarini eritin ve kızdırın. Unun ortasını havuz gibi acın.
    - Tum malzemeleri unun ortasına ekleyip kulak memesi kıvamında yogurun.
    - Hamuru uce bolun. Her parcayı merdane ıle acın. Ustune ceviz serpin. Rulo yapıp yuvarlayın. Merdane ile yeniden acın.
    - Cay bardagı ile daireler cıkarın. İki ucunu bırlestirin. Yaglanmamıs tepsiye dizerek fırına verin.
    - Fırından cıkarınca sogumus serbeti gezdirin.
    Afiyet Olsun..

    Notlarım; Ceviz serpitikden sonra acması zor oldugu icin cevizleri cok iri taneli bırakmayın. Tarifde fırın derecesi verilmemisti ama ben 200C de pisirdim.30 dk kadar bir surede pistiler. Bence margarin kullanmamam tadında hic bir eksilme yaratmadı.
#18.12.2009 00:16 0 0 0
  • Konular birlestirildi.
#18.12.2009 00:18 0 0 0