MALZEMELER
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
Aldığı kadar un (kulak memesinden biraz daha sert olmalı)

İç harcı için;
3 su bardağı ince çekilmiş fındık veya ceviz içi

Şerbeti için;
3 su bardağı su
3 su bardağı tozşeker
Limon suyu

HAZIRLANIŞI

Öncelikle, su ve şekeri tencereye alıp kaynatın. Koyulaşınca birkaç damla limon suyu ekleyip, şerbeti ılınmaya bırakın.
1 yumurta, yoğurt ve 1 kaşık sirkeyi derin bir kaba alın. Üzerine un ekleyerek kulak memesi kıvamından biraz daha sert bir hamur yoğurun.
Hamuru 15 eşit parçaya (bezeye) ayırıp, yumurta büyüklüğünde bezeler yapın. Bezelerin üzerine 1-1,5 çay kaşığı kadar nişasta serperek baklava yufkası şeklinde ince ince açın. 15 yufkayı üstüste serip, su bardağının ağzıyla yuvarlaklar halinde kesin. Yufkadan yuvarlak parçalar çıkarın. Her bir yuvarlak parçanın üzerine ince çekilmiş fındık serpip, ikiye katlayın. Yağlanmış fırın tepsisine aralıksız D şeklinde katlanmış dilber dudaklarını dizin. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Ilık şerbeti fırından çıkardığınız tatlının üzerine gezdirerek dökün, soğumaya bırakın. Tatlı şerbetini çekince üzerlerine yine fındık serpip, servise sunun.

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1177
favori
like
share
Nerqish Tarih: 18.12.2009 01:18
[COLOR="SlateGray"]Konular birlestirildi.
wampirella Tarih: 08.02.2008 09:08
tarifin icin teşekkürler su-perisi
umut_alin Tarih: 12.10.2007 06:52
saolasın
SuRMeLi Tarih: 10.10.2007 15:28
[COLOR="Pink"]güzel tarif, bugun deniyecegim.. bakalim nasil olacak :78:
Serendipity Tarih: 10.10.2007 14:39
tesekkurler SU-PERISI
Sindy Tarih: 08.10.2007 21:55
tarif icin tesekkurler SU-PERISI