Malzemeler:


1 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı yoğurt suyu
1 adet yumurta
1,5 çay bardağı zeytinyaği
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
8 çay bardağı kepekli un
1 çay bardağı dövülmüş ceviz


İç harç için:

4 adet orta boy elma
4 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı tarçın


Hazırlanışı:


1- Yoğurt, yoğurt suyu, yumurta, zeytinyağı iyice çırpalım. Tozşeker, vanilya, limon kabuğunu ekleyelim. Kepek ununuda yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edin.

2- Hamuru iki eşit parçaya ayırın. Bir yarısını 0,5 cm kalınlığında açın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Üzerine açılmış hamuru koyun.

3- Diğer tarafta içini hazırlayalım. Elmalı rendeleyip bir tavaya koyun. İçine şeker ve tarçını ekleyipkavurun. İçine 1 çay bardağı dövülmüş cevizide ekleyin. Tepsinin içindeki hamurun üzerine iç harcı eşit şekilde yayın.

4- Diğer hamur parçasınıda aynı büyüklükte açın. Ve iç harcın üzerini kapatın. Çatalla hamurun üzerinde delikler açın. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında bisküvi kıtır bir görünüm alana kadar pişirin. Fırından çıktıktan sonra 5 dk. dinlendirip 5x5 lik dilimler kesip servis yapın.



Afiyet olsun ..

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 491
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 10.10.2007 20:42
tarif için saol. eline emegine saglık