400 gr. Tavuk but. Kuşbaşı doğranmış
2 çorba kaşığı krema veya süt
2 çorba kaşığı zeytin yağı
2 diş sarımsak
1 orta boy soğan rendesi
1 adet limon kabuğu rendesi
2 adet limon
tuz, karabiber
Salata malzemeleri
Hazırlanışı:
1- Krema veya sütün içine zeytinyağını, sarımsağı, soğanı, limon kabuğu rendesi ve tuz karabiberi ekleyip harmanlayın.
2- Diğer tarafta tavuk etini 2 adet limonla yıkayın. Çeşmenin altında yıkarken limonu ikiye bölüp tavuk etini limonla uvarak yıkayın.
3- Bir buzdolabı poşetinin içine tavukları koyun. Sosu poşetin içine boşaltıp tavuğun her yerine değmesini sağlayın. Havasını alıp ağzını kapatın ve buzdolabında 2 saat dinlendirin.
4- Marine edilmiş tavukları ızgarada ya da yağsız tavada kızartın. Hazırlamış olduğunuz salata üzerinde servis edin. Afiyet olsun.