Malzemeler:


400 gr. Tavuk but. Kuşbaşı doğranmış
2 çorba kaşığı krema veya süt
2 çorba kaşığı zeytin yağı
2 diş sarımsak
1 orta boy soğan rendesi
1 adet limon kabuğu rendesi
2 adet limon
tuz, karabiber
Salata malzemeleri


Hazırlanışı:


1- Krema veya sütün içine zeytinyağını, sarımsağı, soğanı, limon kabuğu rendesi ve tuz karabiberi ekleyip harmanlayın.

2- Diğer tarafta tavuk etini 2 adet limonla yıkayın. Çeşmenin altında yıkarken limonu ikiye bölüp tavuk etini limonla uvarak yıkayın.

3- Bir buzdolabı poşetinin içine tavukları koyun. Sosu poşetin içine boşaltıp tavuğun her yerine değmesini sağlayın. Havasını alıp ağzını kapatın ve buzdolabında 2 saat dinlendirin.

4- Marine edilmiş tavukları ızgarada ya da yağsız tavada kızartın. Hazırlamış olduğunuz salata üzerinde servis edin. Afiyet olsun.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 423
favori
like
share
umut_alin Tarih: 10.10.2007 08:35
saolasın
snake5500 Tarih: 08.10.2007 23:04
tşkrler...